В Україні знову послабили карантин. Можна посидіти в ресторані і полетіти літаком

В Україні знову послабили карантин. Можна посидіти в ресторані і полетіти літаком
Фото ілюстративне

Ситуація з коронавірусом в Україні дозволяє з 5 червня послабити карантинні обмеження. Однак не в усіх областях це відбудеться: послаблення вводитимуть адаптивно для кожного регіону. 

Влада нагадує, що карантин не скасовують повністю, це лише наступний етап пом'якшень. Постанову про послаблення карантину опублікував урядовий портал, пише 24 канал.

Що дозволено з 5 червня

- перевезення в легкових авто до 5 осіб з водієм включно, без урахування дітей до 14 років. Обмеження не поширюються на членів однієї родини;

- проведення релігійних заходів за умови дотриманням дистанції не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 квадратних метрах;

- внутрішні перельоти;

- приймати відвідувачів всередині закладів харчування;

- люди, яким більше 60 років, можуть не дотримуватися самоізоляції.

Кафе та ресторани впустять гостей всередину

З 5 червня в Україні кафе та ресторани почнуть приймати відвідувачів всередині. Однак відвідини кафе вже не нагадуватимуть докарантинні, адже і клієнти, і персонал повинні дотримуватися низки нових правил.

Наприклад, відстань між місцями для сидіння має складати 1,5 метра, а за столом може перебувати не більше ніж 4 людини.

Перші авіарейси в Україні

Уже з 5 червня в Україні відновлюють польоти всередині країни. Зокрема, з цієї дати авіакомпанія МАУ відновлює регулярні рейси між Києвом і Одесою. Квитки вже є доступними для бронювання, однак на пасажирів чекає низка нововведень.

Так, у МАУ просять пам’ятати про правила карантину. Пасажири мають самостійно подбати про засоби індивідуального захисту – маски чи респіратори, а також повинні дотримуватися соціальної дистанції в аеропорту.

Щодо міжнародних польотів, то їх відновити в Україні планують з 15 червня.

Де не послаблять карантин

Уряд також врегулював питання посилення карантину в регіонах, які не відповідають критеріям ослаблення.

Зокрема, якщо регіон не відповідає критеріям упродовж трьох днів поспіль, то місцева комісія з надзвичайних ситуацій має терміново зібратися і на свій розсуд скасувати пом'якшення протиепідемічних заходів.

В Україні ввели адаптивний карантин, тобто ситуацію контролюють окремо в кожному регіоні, й посилюють чи послаблюють заходи безпеки залежно від кількості хворих в областях. Наразі до 2 етапу досі не готові 8 областей, зокрема і Волинь.

Напередодні у Волинській області посилили карантин.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу 553 нових хворих на COVID-19. На Волині – 24, – МОЗ
Наступна новина На Волині поки не можна відкривати ресторани на вхід, - Ляшко
Останні новини
Схожі новини