Вадим Карасьов пояснив, чому після виборів не буде нової Помаранчевої революції. ВІДЕО

Вадим Карасьов пояснив, чому після виборів не буде нової Помаранчевої революції. ВІДЕО

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов заявив, що повторення подій 2004 року та нової «Помаранчевої революції» не буде, оскільки тоді «вибори були абсолютно геополітичні».

Про це він заявив 28 березня в прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний погляд», повідомляє ІА Конкурент.

«Тоді Ющенко уособлював проєвропейський курс, Янукович – проросійський. Сьогодні, якщо говорити про першу трійку фаворитів, - Зеленський, Тимошенко, Порошенко, - то, в принципі, це політики не проросійські. І про ніяку зміну кардинальну для політики України мова не йде», - заявив Карасьов.

На його думку, західні партнери не зацікавлені в тому, щоб був масовий протест проти одного кандидата, який переможе на виборах. 

«Тим більше, якщо цей кандидат, можлива така ситуація, офіційно виступає за вступ України до Європейського Союзу і до НАТО. І більше того, зробив все, щоб це було прийнято парламентом і записано в Конституції», - підкреслив він.

На думку політолога, у Порошенка є великі шанси перемогти у цих виборах. На відміну від попередніх виборів Президента, коли більшість симпатій були на стороні опозиції, тут у чинного президента є великі шанси отримати перемогу.

«Якщо, наприклад, виграє Зеленський, тоді країна буде рухатися в бік де-юре і де-факто парламентсько-президентської республіки. Я не вірю, що ББП збереже свої позиції на парламентські вибори. Це вже будуть достатньо серйозні зміни в політичному класі. І взагалі в політичних розкладах. Політичний  пейзаж, політичний ландшафт  після парламентських виборів буде ну суттєво скоректований», – вважає Вадим Карасьов.

Читати такожВибори не збираємося зривати і урни перевертати не будемо, – голова Нацкорпусу на Волині. ВІДЕО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку комунальники і молодь наводили порядок у центрі міста. ФОТО
Наступна новина У другому будинку «Паркового кварталу» завершують утеплювати фасад. ФОТОЗВІТ
Останні новини
Схожі новини