«Ваш осуд для нас - похвала»: священик з Волині відреагував на статтю російського видання

«Ваш осуд для нас - похвала»: священик з Волині відреагував на статтю російського видання
Священик Михайло Бучак

Священик Михайло Бучак із Волині відреагував на статтю російського видання про українських священиків, які 15 грудня приїхали до Києва, аби помолитись за створення Православної Церкви України.

За його словами, у статті вдались до маніпуляції та брехні, написав він на сторінці у Фейсбуці.

Статтю опублікували на сайті «Союз православных журналистов» 29 грудня.

Скріншот статті

«15 грудня 2018 військові капелани, разом з українським народом молились біля стін Святої Софії за єдність українського православ'я. Я прихилив коліно,перед велелюдним зібранням, дякуючи за стійкість в вірі і прагненні єдності, обвів рукою людей, вказуючи на велич молитовного зібрання», – написав він.

«А дальше брехня і маніпуляції на сторінці СПЖ від 29 грудня 2018р. Вибирається кадр, (з відео), де я з характерно піднятою рукою. РПЦ - ФСБ, «генії» маніпуляцій!» – написав він.

Та й текст публікації, за його словами, доповнили вимислом та маніпуляцією.

«Дальше уривок статті: «Приглядитесь к лицам раскольников ... Ети дядьки пошли в попи,просто чтоби не работать механизаторами в поле...» Не розумію, що автор має проти професії механізатора, завдяки котрому їсть хліб і не тільки. Та все ж хочу уточнити, що крім богословської освіти, закінчив кафедру психології СНУ і кафедру філософії і релігієзнавства Острозької Академії», – відповів він на звинувачення.

«Це ж можу сказати про своїх побратимів, військових священиків. То ж краще придивіться до облич московських попів, і вийміть колоду з свого ока, перш ніж вказувати на скалку в нашому. Ваш осуд для нас - похвала! З нами Бог і Україна!» – підсумував священик.

Нагадаємо, отець Михайло був ініціатором «ланцюга єднання» у селя Княгигинок. Тоді віряни ПЦУ закликали вірян храму УПЦ МП вийти на вулиці та взятись за руки, утворивши «ланцюг єднання». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бійці на лижах: у 14-й бригаді з Волині влаштували зимові змагання. ФОТО
Наступна новина Затягнув конвеєр: на виробництві загинув 21-річний волинянин
Останні новини
Схожі новини