Вербна неділя. Ми дізналися, коли у Луцьку святитимуть вербу і за скільки її можна купити

Вербна неділя. Ми дізналися, коли у Луцьку святитимуть вербу і за скільки її можна купити
Фото ілюстративне

Завтра, 21 квітня, православні українці святкують Вербну неділю – велике християнське свято у останню неділю перед Великоднем. 

У кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку  вербу розпочнуть святити у суботу, 20 квітня, починаючи з 17:00.  Продовжать у неділю із 7:00 на майдані перед собором.

У кафедральному соборі Всіх Святих землі Волинської освячення верби заплановане у суботу, 20 квітня, з 17:00.  У неділю вербу почнуть освячувати з 6:30 після проведення богослужіння.

Купити вербу для освячення можна як на ринку, так  і в інтернеті. Також традиційно її продають перед храмами. Минулоріч ціна за кілька гілочок верби стартувала від 5 гривень.

Біля соборо Святої Трійці у Луцьку продають гілочки верби. За 1 пучок – від 10 до 15 гривень.

Також продають квіти – 30 гривень.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У ПЦУ пояснили, навіщо святити вербу напередодні Великодня

На ринку  – ціновий діапазон від 8 гривень за кілька гілочок і  до 40 гривень, якщо в комплекті йде набір трав.

На сайті OLX є оголошення із пропозицією придбати вербу для освячення. Ціна – 75 гривень.

Окрім того, за 35 гривень на сайті пропонують купити різний великодній декор в тому числі і для прикрашення верби. Ціна –  35 гривень.


Зазначимо, Вербна неділя – це одне з 12 найважливіших свят у православному календарі. У Вербну неділю на всіх богослужіннях згадують, як Христос в'їжджав на віслюку в Єрусалим, а люди встеляли йому пальмові гілки і вигукували вітальне «Осанна!», що означає «порятунок». Також цей день називається Пальмовою неділею. Однак пальми у нас не ростуть, тому їх замінили вербою. Ця рослина першою розквітає після приходу зими і символізує початок нового життя.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку – міжнародна виставка котів
Наступна новина На Волині відкрили меморіальну дошку Героєві, який загинув в АТО
Останні новини
Схожі новини