Від цигарок до Lamborghini: що незаконно возять через волинський кордон

Від цигарок до Lamborghini: що незаконно возять через волинський кордон

З початку 2018 року на Волинській митниці зафіксували 60 випадків контрабанди, а от порушень митних правил – майже 6000.

Про це повідомив в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький, звітуючи за 9 місяців роботи головного митного органу області.

«За 9 місяців волинськими митниками заведено 5821 справа про порушення митних правил на загальну суму 79,3 мільйона гривень. Митницею накладено штрафів за звітний період на суму 47,4 мільйона гривень, що на 23 мільйони гривень більше за аналогічний період 2017 року. А штрафів стягнуто митницею на суму 15 мільйонів. І це лише за порушення митних правил», - розповів Євгеній Шелігацький.

Справа в тім, що порушення митних правил несе адміністративну відповідальність, тоді як контрабанда є кримінальним правопорушенням. Так, Євгеній Шелігацький навів у приклад випадок, як один спритник намагався ввезти до України елітний автомобіль за заниженою вартістю. Виявилось, що його ціна на європейському ринку в перерахунку на гривню становить понад 5,8 млн. Тож нині  він відповідає за це перед законом.

«Спочатку громадянин України намагався ввезти автомобіль Lamborghini і заявив його вартість – 71,2 тисячі євро. Митниця отримала інформацію від іноземних колег, що його вартість складає 193 тисячі євро, тож було складено протокол про порушення митних правил і заведена кримінальна справа, яка зараз вже знаходиться в суді», - розповів в.о. начальника Волинської митниці.

Разом з тим, він повідомив, що загалом з початку року було направлено 60 повідомлень про правопорушення, які містили ознаки злочину. Зокрема, митниками припинено 7 спроб незаконного переміщення зброї, 32 спроби перевезення наркотиків, зафіксовано 10 випадків незаконного переміщення культурних цінностей та 3 спроби – контрабанди бурштину. Також митники виявили 5 випадків підробки документів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Значок туфельки на склі принижує жінок», - лучанка розповіла, як сіла за кермо
Наступна новина Під пам’ятником радянським підпільникам може бути могила жертв розстрілу в Луцькій тюрмі, - історик
Останні новини
Схожі новини