Відгримів фестиваль «Осінні барви Торчина»

Відгримів фестиваль «Осінні барви Торчина»
Фестиваль «Осінні барви Торчина»

У селищі Торчин відсвяткували 8-й фестиваль «Осінні барви Торчина», на який з’їхалися близько двох десятків колективів з усієї України. 

Фестиваль відбувся 22 вересня на центральній площі селища. Про це – у сюжеті Сфери-ТВ.

На відкритті виступив ініціатор фестивалю, народний артист України, художній керівник заслуженого народного ансамблю пісні і танцю «Колос» Олександр Огороднік.

«Коли ми будемо розвиват свою ідентичність в мові, культурі, державному будівництві, тоді держава наша відбудеться як Україна», – зазначив він.

З року в рік фестиваль «Осінні барви Торчина» вдосконалюється та набирає дедалі більшого розмаху. Інші громади навіть почали міркувати над тим, каже Олександр Огороднік, аби запровадити й у себе щось подібне. 

Будь яку ідею потрібно підкріплювати цілою низкою організаційних моментів та, звісно, фінансами. Цими питаннями впродовж восьми років опікується голова Торчинської об’єднаної територіальної громади Юрій Кревський

Місцеві та мешканці навколишніх сіл не приховують свого захоплення від фестивалю. Кажуть, чекали весь рік, аби потрапити на це дійство.

Читати також: Пісні, куліш, реконструкція бою з німцями. На Волині організували повстанський фестиваль

У той час, коли на сцені учсаники виконували пісні, вздовж центральної площі місцеві мешканці та гості могли оглянути та придбати щось для себе на виставці виробів народних умільців. Також неподалік від сцени розгорнули козацьку кухню, де можна було покуштувати різних смаколиків та кулішу. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому госпіталі розбирають завали після пожежі
Наступна новина Смачно і корисно. У продажі з'явилися «Компоти» від волинських лісівників
Останні новини
Схожі новини