Відкрили меморіальну дошку волинському письменникові. ФОТО

Відкрили меморіальну дошку волинському письменникові. ФОТО
http://kordon.in.ua

У Заболоттівській школі, що в Любомльському районі на Волині відкрили пам’ятну дошку уродженцю села, відомому волинському письменнику Василю Гею.

Урочистість відбулася у п’ятницю, 9 листопада, пише Кордон.

На подію зібралися учні місцевої школи, односельці та родичі митця, гості. Школярі та педагогічний колектив підготували літературно-музичну композицію, під час якої декламували твори Василя Гея та виконували пісні на його слова.

Ми повинні пишатися видатним земляком, знати його творчість, зробити якомога більша для увічнення його пам’яті, адже людина живе доти, доки живе пам’ять про неї. Про це йшлося у виступах колишнього Заболоттівського сільського голови Василя Палія, педагога Валентини Задерей, яка свого часу очолювала місцеву школу, очільника Головненської ОТГ Миколи Демедюка, вдови письменника Мирослави Гей, депутата райради Віктора Саця, який і є ініціатором заходу.

Право урочисто відкрити меморіальну дошку учасники зібрання доручили першому заступнику голови облради Олександру Пирожику та голові Любомльської райради Миколі Сушику, а освятити – благочинному Любомльського району, настоятелю парафії Архистратига Михаїла отцю Віктору Возняку.

Пам’ять письменника вшанували хвилиною мовчання.

Довідково

Василь Гей народився 14 січня 1942 року в селі Заболоття Любомльського району. Після закінчення семирічки у рідному селі та десятирічки в селі Головно працював завідувачем сільської бібліотеки та клубу, вчителював, служив у війську.

Повернувшись після трирічної служби в армії, став працювати кореспондентом Любомльської районної газети. Звідти запрошений на роботу в обласну молодіжну газету до Луцька, де був кореспондентом, завідувачем відділу, керівником літературної студії «Лесин кадуб».

Водночас навчався на редакторському факультеті Українського поліграфічного інституту імені Івана Федорова у Львові. У 1989-2006 роках очолював Волинську організацію Національної спілки письменників України. Поет, прозаїк, критик, публіцист. Лауреат літературної премії імені Андрія Головка, літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського та міжнародної премії імені Дмитра Нитченка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Луцький аеродром прилетів фронтовий винищувач
Наступна новина Яка доля чекає свято 8 Березня в Україні
Останні новини
Схожі новини