Відомо, скільки ще грошей потрібно на ремонт дороги до Володимира

Відомо, скільки ще грошей потрібно на ремонт дороги до Володимира

На Волині планують доробити дорогу на Володимир, на яку потрібно 240 мільйонів гривень.

Про це директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА Іван Мирка розповів під час свого інтерв’ю «Першому».

«Якщо говорити про обласний дорожній фонд, то це всі гроші, які передбачені на дороги області. Державний дорожній фонд – це державний бюджет, де чітко вказано, з яких податків і в яких відсотках куди йдуть кошти. Тобто 60% – на дороги державного значення і 35-40% – на дороги місцевого значення. Ще 5% перепаде на безпеку руху», – пояснив Іван Мирка.

За його словами, всі відсотки прописані і в залежності від класу і протяжності доріг області ці гроші надходять в автоматичному режимі.

Нагадаємо, відомо, скільки грошей виділив Дорожній фонд.

«Тому, маючи 400 мільйонів на місцеві дороги, ми плануємо роботи, служба автомобільних доріг має з державного дорожнього фонду 500 мільйонів, планує свій об’єм роботи, і, маючи окремо кошти з митного експерименту, ми плануємо ще інші роботи», – зазначив Мирка.

Він додав, що у минулих роках усе було досить прогнозовано, адже було зрозуміло, як іде митний експеримент.

«Існував план на рі,к згідно надходжень і перелік об’єктів. Вже зараз, згідно внесених змін у процедуру формування митних коштів в обласний бюджет, ми можемо орієнтовно планувати роботу лише поквартально. Ті кошти, які вже є, Укравтодор їх бачить, вони йдуть виключно у державний дорожній фонд, де вирішують, на що і в яку область вони їх скерують.

Наразі наше першочергове завдання – доробити дорогу на Володимир, на що потрібно 240 мільйонів гривень», –  пояснює директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА.

Він розповів, що це є той обсяг коштів, необхідних для завершення ремонту дороги. І бюджетний комітет ВР погодив виділення цих коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Мирка розповів про дорожній фонд, вартість кілометра асфальту і якою буде «цукерочка» у Шацьку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин може «сісти» на три роки за крадені колоди. ФОТО
Наступна новина Безхатько, який з відмороженими ногами жив у Луцьку під сходами, знову повернувся на вулицю
Останні новини
Схожі новини