Скільки коштує іноземцям працевлаштуватись на Волині

Скільки коштує іноземцям працевлаштуватись на Волині

На території Волинської області офіційно працевлаштовано 103 іноземця.

Про це стало відомо 16 липня під час прес-конференції з директором Волинського обласного центру зайнятості Романом Романюком.

За його словами, при видачі документів Центр керується Законом України «Про зайнятість населення», у якому зазначено, що іноземці мають право працювати на території України, якщо у них є на це відповідний дозвіл.

До слова, це єдина адміністративна платна послуга служби зайнятості, яка надається роботодавцям на обласному рівні. 

Загалом на Волині працюють представники із 19-ти країн світу: Китай – 38, Польща – 17, Туреччина – 13, Білорусь – 8, Литва – 7, Німеччина – 4, Італія – 3, Росія – 3, Словаччина – 2, Азербайджан – 2, Нідерланди – 2, інші країни світу (Швеція, Сербія, Болгарія, Узбекистан, Вірменія, Молдова, США, Лівія).

З них 52% працює на керівних посадах, а 48% – кваліфіковані працівники.

«Іноземний інвестор «заходить» на територію України і відкриває підприємство. Оскільки він знає суть своєї роботи, то наймає також своїх громадян», – повідомив директор Волинського ОЦЗ.

Директор Волинського ОЦЗ Роман Романюк

Роман Романюк розповів, що перевагами праці іноземців є залучення іноземних інвестицій, створення нових робочих місць, сплата податків, досвід інших країн та багато іншого.

За словами керівника центру зайнятості, один дозвіл на працевлаштування іноземця від 1 до 3 років вартує 10572 гривні, до 1 року – 8048 гривень, до 6 місяців – 3524 гривні.

Він додав, що лише впродовж І-півріччя 2018 року на рахунок Фонду уже надійшло 606 тисяч гривень за видачу або ж продовження дії дозволу на застосування праці іноземців.

Статистика надання дозволів

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Децентралізація на Волині триває 
Наступна новина Справа зниклого афганця Бєлокурова: на Волині запустили процедуру проведення судмедекспертизи
Останні новини
Схожі новини