Справа зниклого афганця Бєлокурова: на Волині запустили процедуру проведення судмедекспертизи

Справа зниклого афганця Бєлокурова: на Волині запустили процедуру проведення судмедекспертизи

На Волинь прибули представники пошукової групи «Пернач» Олег Чуйко та Олександр Денисов, які днями повернулись з Афганістану, де мали зустріч з Амруддином, який, ймовірно, є волинянином Ігорем Бєлокуровим.

Зокрема, вранці 16 липня пошуковці зустрілись з начальником ГУНП у Волинській області Петром Шпигою.

«Наша експедиція в Афганістан відбулась за дорученням Президента України Петра Порошенка і тривала 10 днів. Під час поїздки в місто Мазарі-Шаріф (провінція Балх) нам вдалось зустрітись із Амруддином і відібрати біоматеріали для проведення ДНК-експертизи. З української сторони також необхідно відібрати зразки у матері Антоніни Бєлокурової, аби підтвердити рідство цих людей. Будемо сподіватися, що ДНК-експертиза підтвердить, що знайдений в Афганістані амманат Амруддин і є тим самим Ігорем Бєлокуровим, який зник безвісти 30 років тому в провінції Кандагар», – розповів голова пошукової групи Олег Чуйко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Подробиці експедиції з пошуку афганця Ігоря Бєлокурова: велика родина, аналіз ДНК та сльози. ФОТО

У свою чергу, вислухавши членів пошукової групи, Петро Шпига запевнив, що правоохоронні органи зроблять усе від них можливе, аби пришвидшити процедуру проведення ДНК-експертизи. «З нашої сторони буде максимальне сприяння. Для проведення відбору зразків для судово-медичної експертизи необхідно порушити кримінальне провадження щодо зниклого безвісти Ігоря Бєлокурова, по цьому факту суд в максимально короткі терміни призначить проведення судмедекспертизи і порівняння зразків ДНК матері та виявленого в Афганістані чоловіка, який, ймовірно, є Ігорем Бєлокуровим. Ми зі свого боку будемо максимально сприяти цьому, аби у найкоротші терміни була проведена експертиза, адже всі розуміють важливість цієї справи», – запевнив під час зустрічі Петро Шпига.

«У нашій присутності без жодного примусу Амруддин вискубнув пінцетом кілька волосин з бороди та зробив зріз жмутка волосся. Також він віддав нам свій душман – хустину, яку чоловіки носять на голові. Вона вся була просякнута його потом, тож хустина містить біоматеріали, які стануть в нагоді експертам при проведенні ДНК-експертизи. Ми упакували все в герметичні пакети, аби передати це слідчим», – розповів Олександр Денисов.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Зниклий волинян, якого через 30 років знайшли в Афганістані, ще не повернувся додому

Тож, члени пошукової групи «Пернач» передали слідчим ГУНП у Волинській області матеріали – хустину та волосся, які належать Амруддину. Відповідно старший слідчий СУ ГУНП у Волинській області, майор Володимир Хвесик зареєстрував заяву від членів пошукової групи та записав пояснення.

Попередньо справу кваліфікують за ч.2. ст.146 (Незаконне позбавлення волі), яка є підставою для порушення провадження. Найближчими днями, за клопотанням прокурора, суд прийме рішення про призначення судово-медичної порівняльної ДНК-експертизи. Тож, маючи на руках зразки біоматеріалів Амруддина, який, ймовірно, є зниклим безвісти афганцем Ігорем Бєлокуровим, залишилось для порівняння отримати матеріали від мами Антоніни Бєлокурової.

Передрук заборонено


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки коштує іноземцям працевлаштуватись на Волині
Наступна новина У Луцьк приїде міністр молоді та спорту
Останні новини
Схожі новини