Відомо, які об’єкти будуватимуть на Волині за державні гроші. Але коштів наполовину менше

Відомо, які об’єкти будуватимуть на Волині за державні гроші. Але коштів наполовину менше
Джерело фото: прес-служба Волинської ОДА

На Волині затвердили попередній перелік об’єктів, що фінансуватимуться за кошти ДФРР у 2021-му році. Йдеться про 154 млн 24 тис. 971 грн.

Як повідомили у Волинській облдержадміністрації, сума, яку Волині, відвели на це, - наполовину менша «від прогнозованої».

«На жаль», - каже голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних проектів, що можуть реалізовуватися коштом ДФРР, що відбулося у п’ятницю, 15 січня. Напрацьований перелік об’єктів подадуть у Міністерство розвитку громад.

Нагадаємо, раніше в ОДА повідомляли, що серед усіх об’єктів конкурсного відбору прийняли рішення подати 24 проєкти до Мінрегіону, які на голосуванні отримали більше 40 балів від членів регіональної комісії. Тоді напередодні відбору з регіональної комісії виключили голову облради Григорія Недопада. Сталося це після того, як Волинська облрада проголосувала за недовіру голові ОДА Юрієві Погуляйку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Помста за недовіру? Голову Волиньради виключили з регіональної комісії ДФРР

На разі, в області завершили роботу з формування переліку переможців конкурсного відбору, що можуть претендувати на фінансування з ДФРР у 2021 році.

«Як відзначив голова ОДА Юрій Погуляйко, передбачена сума, на жаль, у половину менша прогнозованої. Однак, очільник області вважає, що це не остаточне рішення і, можливо, обласній адміністрації вдасться відстояти свою позицію перед керівництвом держави та залучити додаткове фінансування», - інформують в ОДА.

Про додаткове фінансування Юрій Погуляйко обіцяє клопотати перед президентом незабаром.

«Вкінці січня матиму можливість презентувати Главі держави нашу програму, і сподіваюся, що вдастся переконати керівництво держави додати нам кошти. Тоді зберемося ще раз і проголосуємо», - каже Юрій Погуляйко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На газ, або Тиснули навіть «слуги». Репортаж із сесії Волиньради

Скільки об’єктів лишилося у переліку?

Наразі на фінансування коштом ДФРР претендує три так званих перехідних об’єкти (які будувалися минулого року) та три нові.

Перехідні:

  • реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Піща, вул. Центральна, 84 Шацького району Волинської області
  • будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с Башлики Ківерцівського району Волинської області
  • будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с.Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області

Нові:

  • будівництво мультифункціонального спортивного комплексу на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на оз. Світязь Шацького району Волинської області
  • ревіталізація Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки в с. Колодяжне Ковельського району Волинської області
  • «Розбудова фізкультурно-спортивної та плавально-оздоровчої інфраструктури Волині» (ЛНТУ).

Із  запропонованного переліку – 5 об’єктів планують завершити до кінця 2021 року, інформують в ОДА.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд хоче запровадити нові вимоги до маршруток. Зареєстрували законопроєкт
Наступна новина Призначили радника голови Волинської обласної ради
Останні новини
Схожі новини