«Вимагаємо альтернативу». Лучани хочуть, щоб оплачувати проїзд можна було ще й банківськими картками

«Вимагаємо альтернативу». Лучани хочуть, щоб оплачувати проїзд можна було ще й банківськими картками
Фото ілюстративне

Лучани просять можливість оплачувати проїзд у громадському транспорті міста не лише картками Citycard, а й банківськими картами і навіть за допомогою додатка на телефоні.

Петицію про це 1 листопада зареєстрував Тарас Вакарчук.

Нагадаємо, 11 листопада у Луцьку стартує безготівкова оплата проїзду у тролейбусах у маршрутках.

Після запуску системи за проїзд можна буде розрахуватись лише картками. Купити їх можна буде у спеціальних терміналах, котрі вже почали встановлювати. Картки коштуватимуть 35 гривень.

«Не бачу жодної переваги в носінні ще однієї картки (citycard) за 35 грн. та шукати пункти поповнення цієї ж карти. Ми всі вже давно маємо банківські карточки, більшість з NFC, нам не потрібно нікуди бігати, щоб її купити, поповнити, перевіряти баланс, також гості міста не будуть ходити пішки до терміналів citycard, а відразу зможуть оплатити свій проїзд в транспорті», – аргументує автор петиції.

Він запевняє, що пасажири вже готові оплачувати проїзд в безготівковій формі – банківською картою з NFC.

«На сьогодні в нас є 3 пункти видачі карток, і в десятки більше банківських відділень, в яких за необхідності можна змінити банківську карту на новішу з NFC і в той же момент забути про термінали для поповнення citycard, яких зараз немає. На даний момент це все похоже на велике бажання якогось чиновника заробити кошти на продажі карток citycard», – впевнений Тарас Вакарчук.

Станом на обідню пору 3 листопада петиція набрала близько 70 голосів із необхідних 300.

Нагадаємо, також зареєстрували петицію про відкладення запуску системи безготівкової оплати за проїзд у громадському транспорті Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Приєднати чи залишити самостійною? Що буде із Жидичинською громадою
Наступна новина Гурт «Фіолет» до свого ювілею презентував новий альбом
Останні новини
Схожі новини