«Він вміє чути. Це йому до честі», - Михаїл про голову Волинської ОДА

«Він вміє чути. Це йому до честі», - Михаїл про голову Волинської ОДА
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Керуючий Волинською єпархією ПЦУ митрополит Луцький і Волинський Михаїл каже, що не має в чому дорікнути Волинській облдержадміністрації і, зокрема, її голові Юрієві Погуляйку в процесах реєстрації громад, які прийняли рішення перейти під юрисдикцію ПЦУ з Московського патріархату.

Нагадаємо, раніше архієрей ПЦУ говорив про те, що у команді президента Володимира Зеленського є люди, які гальмують процеси переходів якраз на етапі реєстрації. Натомість навіть тоді на Волині виконавча гілка влада не чинила опору ситуації.

«У нас на Волині, дякувати Богу, такого давно вже незалежно від президента всі один одного знають і співпрацюють», - каже владика Михаїл в розмові з журналісткою Оленою Лівіцькою для «Першого».

Крім того, зауважує: має добрі стосунки із головою Волинської ОДА Юрієм Погуляйком.

«Сьогодні не важливо, чи він із Заходу України, чи зі Сходу. На Волині він повинен ставати волинянином, і вони потихеньку всі такими стають (голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко уродженець Луганщини, був першим замом голови Луганської ОДА і спершу привів з собою на Волинь так званий «луганський десант», в чому йому дорікали, - авт.). Буде взагалі «волинізація» всієї України. Бо вони сприймають ці тенденції, правила, бажання волинян. Звичайно, легше, коли людина, яку призначають на таку посаду, більше знає про регіон. Коли – менше, витрачається якийсь час, щоб зрозуміти, що відбувається, що тут головне, а що другорядне, що тут треба робити: сіяти, садити, будувати, ремонтувати...

Ну, і до честі голови обласної державної адміністрації, хочу сказати, що в нас із ним гарні стосунки: багато ідей церковного, церковно-світського характеру, які я висловлюю, він вміє чути, це йому до честі. Одна з таких тем – це святування 600-ліття з'їзду монархів у Луцьку», - каже митрополит.

Наразі під юрисдискцію ПЦУ на Волині перейшло більше 130 громад. Це досі – найбільше в Україні з часу отримання томосу, зауважує керуючий єпархією.  

Також митрополит показав створену ним карту Луцької громади, на якій зобразив, як би вона мала розвиватися. Владика вважає, що місто луцьк має розбудовуватися в радіусі 20 км. На карті митрополита – автографи голів Волинської ОДА та облради, які, каже Михаїл, добре співпрацюють попри те, що в сесійній залі голова ОДА досі не з’являється через те, що обранці висловили йому недовіру більшістю голосів. 

«У мене всі сидять разом! І дружно балакають про Волинь. Повірте, їх більше об'єднує, ніж роз’єднує. Якщо вони самі по собі, то гарно командно працюють, але тільки поїдуть в Київ один чи другий, то пару днів не зустрічаються, бо нагорі їх наструпулять, що вони мають йти порознь», – зауважує священнослужитель. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На дорозі між Локачами та Війницею триває ремонт. Його чекали більш ніж 30 років
Наступна новина У Луцьку на зупинці поцупили камеру. Просять упізнати крадіїв. Відео
Останні новини
Схожі новини