Випускників, які не вступатимуть до вишів, звільнять від ЗНО

Випускників, які не вступатимуть до вишів, звільнять від ЗНО
Фото ілюстративне

У парламенті готуються законодавчі зміни, ухвалення яких дозволить звільнити учнів 11 класу від проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Про це під час погоджувальної ради у парламенті сказав голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, повідомляє Освіта.ua.

За його словами, учні 11-х класів отримають атестати про повну загальну середню освіту до кінця червня.

«Це стосується лише тих дітей, які не планують з тих чи інших причин вступати цього року до закладів вищої освіти і цей крок може зменшити навантаження на центри тестування приблизно на 30%», – сказав Бабак.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Він також наголосив, що діти, які мають цього року вступати до закладів вищої освіти, обов’язково повинні проходити зовнішнє незалежне оцінювання і тестування має відбутися за будь-яких умов.

«Нам потрібно посилювати безпеку і контроль за проведенням, а не скасовувати одну з найуспішніших реформ», – підкреслив Сергій Бабак.

Тим часом головний санітарний лікар України Віктор Ляшко підтвердив, що зовнішнє незалежне оцінювання в 2020 році може не відбутися – у тому випадку, якщо будуть значно перевищені епідемічні показники.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мільйони євро інвестицій і сотні робочих місць. На Волині хочуть побудувати вітрову електростанцію
Наступна новина Ставки у «волинській Швейцарії» не наповнилися навіть після затяжних дощів
Останні новини
Схожі новини