Візит Джонсона поставив під питання переговори Зеленського з путіним – джерела

Візит Джонсона поставив під питання переговори Зеленського з путіним – джерела

Після приїзду прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона до Києва можлива зустріч президентів України Володимира Зеленського та росії володимира путіна стала менше імовірною.

Про це пише Українська Правда у статті "Від "капітуляції" Зеленського до капітуляції Путіна. Як ідуть переговори з Росією».

"Російська сторона… була фактично готова до зустрічі Зеленський – Путін. Але сталися дві речі, після яких член делегації України Михайло Подоляк мусив відкрито визнати, що зустріч президентів уже "не на часі», – йдеться у повідомленні.

Перша причина, через яку зустріч не відбудеться — викриття звірств, згвалтувань, вбивств, розправ, пограбування, невиборчих бомбардувань, сотень та тисяч інших військових злочинів, скоєних російськими військами на тимчасово захоплених українських територіях… Друга перешкода для домовленостей з росіянами прилетіла до Києва 9 квітня. За даними джерел УП, наближених до Зеленського, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який майже без попередження з'явився у столиці, привіз два простих меседжі.

Перший у тому, що путін – військовий злочинець, його треба тиснути, а не домовлятися з ним. І другий – якщо Україна готова з ним підписувати будь-які угоди про гарантії, то вони – ні.

Така позиція Джонсона засвідчила: колективний Захід, який ще в лютому пропонував Зеленському здатися і тікати, тепер відчув, що путін, насправді, зовсім не такий всесильний, яким його уявляли, і що саме зараз з'явився шанс його дотискати.

Через три дні після того, як Джонсон поїхав назад до Великої Британії, путін вийшов до публіки і заявив, що переговори з Україною "зайшли в глухий кут".

Нагадаємо, що нещодавно Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який дозволяє з території своєї країни запускати російські ракети по Україні, закликав сусідні країни "жити дружно".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У боях на Харківщині загинув військовий з Луцька
Наступна новина Сьогодні відкривають тюльпанове поле на Волині. Скільки коштує квиток
Останні новини
Схожі новини