У МОЗ хочуть послабити карантинні обмеження для вакцинованих

У МОЗ хочуть послабити карантинні обмеження для вакцинованих
Фото ілюстративне

У Міністерстві охорони здоров’я розглядають можливість часткового послаблення обмежень для вакцинованих українців. 

Про це головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів у коментарі "Радіо Свобода".

«Зараз наша головна мета – вакцинувати якомога більшу кількість населення. У разі можливого спалаху ми будемо враховувати показники охоплення щепленнями і відповідно до цього приймати ті чи інші рішення. Наразі рано говорити про конкретні умови, але ми точно розглядатимемо можливість часткового послаблення обмежень для вакцинованого населення», – зазначив Кузін.

За його словами, карантинні норми будуть переглядатися залежно від епідситуації.

«Ми маємо обов’язково дотримуватися основних протиепідемічних заходів: носити маски, дотримуватися соціальної дистанції, користуватися антисептичними засобами, уникати скупчень людей, а найголовніше – вакцинуватися проти COVID-19, це найефективніший спосіб убезпечити себе та людей навколо від важкого перебігу хвороби і це рятує життя», – додав Кузін.

Раніше голова комітету Верховної ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький у фейсбук заявив, що Україна згодом також буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян.

«Ми в Україні не говоримо про обов’язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину вакцинуватись. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники», – написав Радуцький.

Від початку вакцинальної кампанії, за даними МОЗ, щеплено 3 571 447 людей, із них отримали одну дозу – 3 571 445 людей, повністю імунізовані й отримали дві дози – 2 023 258.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку розшукують безвісти зниклу 30-річну жінку. Вона пішла з дому ще три тижні тому
Наступна новина Справа луцького гінеколога-сутенера. Йому загрожує до семи років за ґратами
Останні новини
Схожі новини