Внаслідок анексії Криму вилов риби впав у понад два рази

Внаслідок анексії Криму вилов риби впав у понад два рази

Експерти акцентують, що українець споживає 9–14 кг риби на рік при 20 необхідних для здорового функціонування організму.

Україна після анексії Криму Росією знизила обсяги офіційно виловленої і вирощеної риби та морепродуктів з 220 000 до 90 000 тонн на рік.

Про це повідомив генеральний директор Асоціації українських імпортерів риби й морепродуктів Дмитро Загуменний, передає УНІАН. 

«У нас останні три роки офіційний вилов і обсяг вирощеної риби становить близько 90 000 тонн. Якщо імпорт 300 000–320 000 тонн, то власна риба – 90 000 тонн. До 2013 року показник був близько 220 000 тонн у рік. Дуже багато підприємств, які займалися промислом, перебували в Криму. Зараз, як ви самі знаєте, українські компанії в Криму нічого не виловлюють», – сказав він.

Також Загуменний підкреслив, що протягом останніх трьох років спостерігається збільшення імпорту риби та морепродуктів в Україні, проте це є лише відновленням ринку, а не реальним його зростанням.

За словами Загуменного, у середньому кожен українець споживає від 9 до 14 кг риби на рік, чого, судячи з інформації Міжнародної організації охорони здоров'я, недостатньо для підтримки здоров'я, оскільки показник повинен складати 20 кг.

Фахівець відділу сільського господарства посольства США в Україні Олександр Тарасевич додав, що цього року показник споживання риби й морепродуктів одним українцем складе близько 11,5 кг – країна поступово рухається до повернення на колишні позиції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В АТО загинув ковельчанин
Наступна новина У Ківерцівському районі викрили крадія лісу
Останні новини
Схожі новини