Волинська митниця ДФС вдвічі збільшила показник оформлень товарів за принципом «єдиного вікна»

Волинська митниця ДФС вдвічі збільшила показник оформлень товарів за принципом «єдиного вікна»

Відповідно до Постанови Кабміну від 25 травня 2016 р. N 364 з 1 серпня 2016 року при здійсненні інших видів державного контролю, що передують митному оформленню, в Україні розпочато застосування принципу «єдиного вікна». За підсумками 2016 року показник Волинської митниці ДФС в цьому напрямку становив 24,8%, що означало 23 місце у системі з 25 митниць.

За результатами роботи у 2017 році частка здійснених оформлень товарів за принципом «єдиного вікна» у Волинській митниці ДФС зросла вдвічі і становить станом на грудень загалом 51%.

При цьому на ВМО № 3 митного посту «Володимир Волинський» цей рівень сягає 76 %, на ВМО №5 митного посту «Ягодин» - 81%. За показником роботи у «єдиному вікні» Волинь піднялася на 6 місце серед 25 митниць ДФС.

Це стало можливим завдяки відповідальному та професійному ставленню посадових осіб митниці, контролюючих органів і митних брокерів до впровадження принципу, їх глибокому розумінню важливості спрощення дозвільних процедур для українського бізнесу, - прокоментував успішне впровадження начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Керівник пояснив, що відповідно до внесених у зазначену Постанову змін, фактично з 01 лютого 2018 року обмін інформацією чи проведення контрольних процедур між контролюючими службами повинні здійснюватися виключно за допомогою електронного сервісу «єдине вікно».

«На Волині щотижнево проводимо моніторинг ситуації у розрізі всіх відділів митних оформлень, проведено наради із суміжними контролюючими службами та суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності. Тобто робимо усе необхідне, щоб вчасно і сповна перейти на вищий щабель електронного урядування», - додав Віктор Кривіцький.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розшукують безвісти зниклу жінку
Наступна новина Пластуни принесли луцьким депутатам Вифлеємський вогонь миру. ФОТО
Останні новини
Схожі новини