Волинська митниця збільшила кількість викриття злочинів, пов’язаних з контрабандою наркотиків

Волинська митниця збільшила кількість викриття злочинів, пов’язаних з контрабандою наркотиків

З початку цього року у зоні діяльності Волинської митниці ДФС викрили 18 спроб громадян перемістити наркотичні засоби через митний кордон України.

Це - вдвічі більше аналогічного періоду 2017 року, – повідомляє прес-служба ДФС області. 

Так само почастішали повідомлення до правоохоронних органів з пунктів пропуску області за статтею 309 Кримінального Кодексу України (незаконне зберігання/придбання/пересилання наркотичних засобів без мети збуту). Таких спроб у цьому році виявили 7 проти 3 у минулому періоді.

«Це не означає росту злочинності у пунктах пропуску. Просто за допомогою кінологічних команд ми суттєво підвищили рівень виявлення такої контрабанди», - коментує статистику в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький

Посадовець додає, що високий рівень професійної майстерності кінологічних інструкторів з Волині та їх чотирилапих друзів неодноразово здобував визнання на спеціалізованих конкурсах національного та міжнародного рівня.

У цьому контексті громадянам слід пам’ятати, що переміщення через державний кордон наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

А якщо предметом контрабанди стали особливо небезпечні наркотичні засоби, незалежно від їх кількості – на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

Довідково: перелік особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено, затверджено у списку №1 Постанови Кабінету Міністрів України № 770 від 6 травня 2000 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ВМБ Нерухомість пропонує ідеальне місце для будівництва поруч із Луцьком
Наступна новина Кілька сіл на Волині можуть залишитися тимчасово без газу
Останні новини
Схожі новини