Волинські депутати просять очільників держави не обкладати ліси податками

Волинські депутати просять очільників держави не обкладати ліси податками
Джерело фото: eco-globe.com

Депутати Волинської обласної ради підтримали звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо внесення змін до Податкового кодексу в частині оподаткування лісових земель земельним податком.

Відповідне рішення депутати прийняли під час сесії у середу, 26 вересня,

Нагадаємо, 20 вересня під час засідання колегії Державного агентства лісових ресурсів України розглянули питання стосовно нещодавно введеного нового податку на всі лісові землі. Такі зміни вважають запровадженням подвійного оподаткування лісової галузі.

У Волинській облраді переконані, що це прихований спосіб знищення лісового господарства держави шляхом загнання господарств до фіскальної ями. Вказані поправки також заблокують інвестиції в деревообробну галузь, унеможливлять створення нових робочих місць у лісових регіонах України та завдадуть непоправної шкоди економіці, переконані депутати.

Тож облрада звернулася до керівників держави з проханням внести зміни до Податкового та Бюджетного кодексів України з метою скасування зазначених поправок у частині оподаткування лісових земель земельним податком, а також недопущення фінансового краху лісогосподарських підприємств та комплексного вирішення питань оподаткування і фінансування в лісовому господарстві України.

Нагадаємо, раніше заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар підкреслив, що наразі агентство проводить активні консультації в комітетах Парламенту та з народними депутатами щодо вирішення цього питання.

«Ми бачимо, що вже обласні ради починають приймати звернення щодо відміни цього податку, адже люди розуміють – лісгоспам не буде можливості сплатити новий податок, а отже і громади не отримають кошти на розвиток. І таким чином програють всі. Тому потрібно прийняти правильне рішення на користь і лісової галузі, і громад», – наголосив Володимир Бондар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькрада не скасувала рішення про демонтаж кіосків на Старому ринку
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку 27 вересня
Останні новини
Схожі новини