Волинські депутати вимагають заборонити купівлю вугілля з Донбасу

Волинські депутати вимагають заборонити купівлю вугілля з Донбасу

Волинські депутати просять заборонити ввезення на територію України вугілля  з Російської Федерації та окупованих українських територій. Вони зареєстрували проєкт звернення до голови СБУ і генпрокурора.

На початку вересня на залізничній станції на Львівщині помітили 113 вагонів з російським маркуванням, завантажених вугіллям, - повідомляє прес-служба Волинської облради.

Голова обласної ради Ірина Вахович зазначила: “Щоб закінчити війну, нам необхідно розуміти, що торгувати з тим, з ким воюєш – неприпустимо. Так само ми не можемо економічно підтримувати території, які не хочуть бути в складі України”.

В облраді стверджують, що купівля російського вугілля шкодить волинським та львівським шахтам, на яких працюють близько 10 тисяч людей. Зокрема на волинській шахті «Бужанська»  лежить 11 тисяч тонн нерозпроданого вугілля. Його вартість – 9 мільйонів гривень.

Депутати хочуть звернутись до голови Служби безпеки та генпрокурора, аби ті взяли ситуацію під особистий контроль. Проєкт рішення розглянуть на сесії обласної ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Концерт, футбол, дискотека. Любешів святкуватиме ювілейний День селища
Наступна новина «Якщо ви хочете революції, ми її зробимо». Підприємці із «Привозу» прийшли до Луцькради
Останні новини
Схожі новини