Волинські лікарі відповідатимуть онлайн на запитання про рак шийки матки та молочної залози

Волинські лікарі відповідатимуть онлайн на запитання про рак шийки матки та молочної залози

Для волинянок організовують онлайн-зустріч з лікарями, які відповідатимуть на запитання, що стосуються раку шийки матки та молочної залози.

Захід, який відбудеться у понеділок, 11 січня, анонсують у фейсбуці організатори. Початок – о 13:30.

«Ми поговоримо про те, які ж потрібно здавати аналізи, як виявляти рак на ранній стадії, як часто звертатися до лікаря і т. д.», – йдеться у повідоменні.

На запитання відповідатимуть:

лікар-гінеколог-онколог, завідувач онкогінекологічного відділення Волинського обласного медичного центру онкології Тарас Рожанський;

лікар-мамолог, завідуючий онко-хірургічного відділення №2 Волинського обласного медичного центру онкології Володимир Федорчук;

засновниця Фонду боротьби з раком Марія Адамчук-Коротицька.

Запитання можна буде задавати під час трансляції заходу онлайн.

Трансляція відбуватиметься на сторінці фонду за посиланням.

Нагадаємо, на Волині «Фонд боротьби з раком» започаткував проєкт «Жінка для жінки», спрямований на поширення інформації про профілактику та зменшення факторів ризику, які можуть викликати рак шийки матки та рак молочних залоз у жінок.

Довідково
Рак молочної залози є найбільш поширеним видом раку серед жінок усього світу. На ранніх стадіях рак грудей може не викликати болю чи інших симптомів. Водночас виявлення цього виду раку саме на ранній стадії є запорукою успішного лікування.
Рак шийки матки знаходиться на п’ятому місці серед розповсюджених онкологічних захворювань у жінок. При цьому рак тіла матки посідає третє місце серед жіночих хвороб.
Важливо відзначити, що рак шийки матки на початкових стадіях розвивається безсимптомно. Довгі роки у жінки може спостерігатися
дисплазія чи навіть мікроінвазивний рак, при цьому якихось виражених скарг немає. Виявляють цей діагноз лише під час скринінгу чи профілактичного огляду гінеколога.
Ознаки раку шийки матки на ранніх стадіях також складно визначити. Пацієнтка може поскаржитися на водянисті виділення зі статевих шляхів або ж узагалі не відмічати жодних симптомів.
За подальшого розвитку пухлини з’являються контактні кров’янисті виділення під час або після статевого акту чи вагінального огляду.
За наявності занедбаного пухлинного процесу жінку може турбувати біль унизу живота, маточні кровотечі, порушення сечовипускання чи акту дефекації.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Такі дії неприпустимі». У Волинському військкоматі прокоментували затримання офіцера на хабарі
Наступна новина У Волиньраді стартували бюджетні слухання. Думають, як жити, коли в бюджеті - мінус 30 млн
Останні новини
Схожі новини