Волинський фермер сам вирощує та квасить капусту для армії. ВІДЕО

Волинський фермер сам вирощує та квасить капусту для армії. ВІДЕО
Фото: Суспільне

Фермер Олег Галасун із села Чаруків Луцького району на власних земельних ділянках вирощує городину. Частину овочів чоловік консервує та квасить, після чого передає бійцям на передову.

Як розповів Суспільному волинянин, зараз збирає врожай капусти на майже 30 сотках. Частину врожаю уже зібрав, частина ще чекає свого часу.

"Думаю, 20 тонн капусти буде на квашення і ще тої, що на зберігання. Врожай непоганий цього року. Скажу, що в усіх непоганий в тих, хто зміг доглянути, коли була спека і коли були несприятливі умови", – зазначив чоловік.

Військовим волинський фермер допомагає з 2014-того року, бо вважає підтримку армії обов’язком кожного українця.

"Можу допомогти? Можу. Сів і поїхав. Хоч маєш багато своєї дуже роботи, але це не виключає те, що ти можеш допомогти", – каже чоловік.

Зі слів Олега Галасуна, до початку квашення готує капусту: шинкує її на тертці, а потому додає сіль і спеції та поміщає усе до 200-літрової бочки. Зверху, каже, обов'язково треба покласти камінь або інший важкий предмет.

Коли капуста закваситься, говорить фермер Олег Галасун, її разом з іншими домашніми соліннями, городиною та овочами відправить військовим на фронт.

На цьогорічний врожай капусти добре вплинули дощі, іншим овочам вологи було забагато. Крім капусти, на полі та у двох теплицях фермер вирощує цукрову кукурудзу, помідори та гірки.

Олег Галасун розповів, що цьогоріч на роботу фермерів вплинула і війна: зменшився ринок збуту через низьку купівельну спроможність українців, постійні проблеми з логістикою та підвищення цін на добрива і пальне позначились на врожайності. 

"Капусти в нас цього року вистачить, картопля, столовий буряк також. З морквою будуть проблеми, бо її немає в достатній кількості. Що стосується цибулі, то в нас буде нестача цибулі, бо в західних областях її вирощують мало, основні райони були під окупацією – Херсонська, Запорізька область", – говорить чоловік.

Читайте також: Вони навіть рятували життя: як і для чого волиняни роблять окопні свічки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому розмовному клубі вчать поліську говірку та краєзнавство. ВІДЕО
Наступна новина Вечірнє зведення Генштабу. Яка ситуація на Волинському та інших напрямках
Останні новини
Схожі новини