Волинянин, який творить шедеври із яєчної шкаралупи, хоче потрапити до Книги рекордів Гіннеса

Волинянин, який творить шедеври із яєчної шкаралупи, хоче потрапити до Книги рекордів Гіннеса
Роботи Володимира Бойка

Анатолій Бойко з Володимира-Волинського, якого називають «волинським Фаберже», понад 10 років створює шедеври із пташиних яєць. Він увійшов до Книги рекордів України як власник найбільшої колекції експонатів із яєчної шкарлупи.

У своїй роботі колишній військовий почав використовувати нову техніку – обробка металом, інформує Сегодня.

Ескізів Анатолій ніколи не робить, усе спонтанно. Спеціальним інструментом прорізає шкарлупу яйця, яке обтягнуте металом. У колекції – близько 200 яєць. Є курячі, качині, перепелині і страусячі. Їх можна назвати справжніми шедеврами. Усе в одному екземплярі.

«Тут три роботи в одній. Ось відкривається гусяче яйце. Так фіксується, всередині куряче. Його виймаємо і відкриваємо, а всередині – перепелине. Відкриваємо, а всередині – ікона Божої Матері», – показує один зі своїх шедеврів майстер.

Роботи на релігійну тематику – особлива гордість Анатолія. А ще йому вдалося витягнути шкарлупу – вийшов ще шедевр.

«Це все шкарлупа яйця вирізана тонкою смужкою. Вона витягнута, я її витягував більш ніж пів року, а потім так закрутив. Шкарлупа ціла, ниде нема тріщини», – ділиться Анатолій.

Його майстерня більше схожа на своєрідний музей. Сюди часто приходять на екскурсії цілими сім’ями. 

«Волинський Фаберже» Анатолій Бойко – унікум, який відомий далеко за межами України. Його роботи, унікальні техніки, якими він володіє, виняткові. Немає нікого, хто би проти законів фізики витягнув яйце», – каже відідувач майстерні Роман Веслобоков.

Техніку покриття сріблом яєчної шкарлупи Анатолій вигадав сам – аналогів у світі немає. Колекція майстра увійшла до Національного реєстру рекордів України. Тепер він «замахнувся» на Книгу рекордів Гіннеса. І надіслал заявку, щоб і там визнали його унікальні роботи.

Читати також: Волинянин став заслуженим майстром народної творчості

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, якою буде погода на Волині на Різдво
Наступна новина 20 контролерів і 4 муніципали. Як ловлять «зайців» у луцькому транспорті
Останні новини
Схожі новини