Волинським капеланам не дадуть статус учасників бойових дій

Волинським капеланам не дадуть статус учасників бойових дій
Фото - Цензор.НЕТ

У Міністерстві оборони України відмовились надавати статус учасників бойових дій волинським капеланам, які перебували у зоні бойових дій протягом 2014-2016 років. 

Раніше звернення до Міноборони подала Волинська обласна рада, повідомила прес-служба облради.

У відповіді йдеться, що наприкінці 2016 року у Міноборони затвердили наказ «Про затвердження Положення про службу військового духовенства (капеланську службу) у Збройних Силах України». Згідно з документом, капелани належать до категорії працівників ЗСУ.

Втім, згідно з законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», працівників Збройних Сил України, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, виключено з категорії осіб, які визнаються учасниками бойових дій.

«Для надання статусу учасника бойових дій військовим священикам (капеланам), які брали участь в антитерористичній операції, немає підстав, виходячи з вимог законодавства», – йдеться у відповіді від Міноборони.

До слова, подібні звернення надавали й обласні ради інших областей України, зокрема, Львівської та Івано-Франківської. Втім, і на їх звернення також відповіли відмовою.

Читати також: Волинський капелан розказав, як потрапив під обстріли на Сході


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «В Таїланді мене вже впізнають», - луцький тай-боксер Сергій Снитюк. ІНТЕРВ’Ю
Наступна новина В Україні хочуть запустити сервіс доставки їжі Uber Eats
Останні новини
Схожі новини