Волинським митцям, краєзнавцям і науковцям призначили премії. Імена лауреатів

Волинським митцям, краєзнавцям і науковцям призначили премії. Імена лауреатів
Під час оголошення імен лауреатів (фото зі сторінки Волинської ОДА у Facebook)

На Волині присудили обласні премії в галузі літератури, культури і мистецтва 2019 року представникам інтелігенції краю, які відзначилися значними здобутками у своїх галузях.

Заступниця голови комітету, начальниця управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара повідомила імена лауреатів, інформує відділ інформаційної політики ОДА.

У номінації імені Агатангела Кримського премію присудили письменникові, члену Національної спілки письменників України Сергієві Цюрицю за активну участь у вітчизняному літературному процесі, видання книги «Вибране» (2018).

У номінації імені Йова Кондзелевича – художниці, членкині національної спілки художників України Оксані Ядчук-Мачинській за створення серії пейзажів, натюрмортів і тематичних робіт на тему Волині.

У номінації імені Миколи Куделі – кандидатові історичних наук, провідному науковому співробітникові відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею Богданові Зеку за вагомий внесок у наукову, просвітницьку, пошукову, краєзнавчу роботу, детальне вивчення історії міста Луцька у роки Другої світової війни, видання монографії «Луцьк у роки нацистської окупації (1941 – 1944)» (2017).

У номінації імені Ігоря Стравінського – солістці Волинської обласної філармонії, заслуженій артистці України Галині Овсійчук за активну концертну діяльність, високий професіоналізм, виконавську майстерність, вагомий внесок у збагачення музичного життя краю.

У номінації імені Степана Кривенького – зразковому аматорському ансамблю народного танцю «Вертуни» будинку культури села Гірка Полонка Гіркополонківської ОТГ (керівниця Вікторія Лопанова) за вагомий внесок у розвиток аматорського мистецтва, активну творчу діяльність, балетмейстерські роботи, високу виконавську майстерність.

У номінації імені Олександра Цинкаловського – двоє лауреатів. Премію присудили заступникові директора з наукової частини Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку Вікторові Баюку за вагомий внесок у наукову, просвітницьку, пошукову, краєзнавчу роботу, популяризацію досягнень національної культурної спадщини, відновлення роботи туристичного маршруту підземеллями кафедрального костелу Петра і Павла та докторці історичних наук, професорці кафедри археології, давньої та середньовічної історії України Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, членкині Національної спілки краєзнавців України Оксані Каліщук за вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію історії рідного краю, друк статей, публікацій та книг.

У номінації імені В’ячеслава Хурсенка – артистці драми Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка Людмилі Натанчук за вагомі здобутки в розвитку пісенної творчості, виконання сучасної української пісні, акторську майстерність.

У номінації імені Миколи Царенка – викладачеві-методисту Волинського коледжу культури і мистецтв імені Стравінського, заслуженому працівникові культури України Ярославу Корнилюку, за активну управлінську, просвітницько-виховну діяльність, розвиток культурно-мистецької освіти та профспілкового руху Волині.

Повідомили, що усі лауреати обласних іменних премій 2019 року отримають винагороду у розмірі 5 000 гривень. Відповідне розпорядження підписав тимчасово виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Олександр Киричук 15 серпня 2019 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку запрацювали підготовчі курси до школи за унікальною методикою
Наступна новина У луцьких школах свято першого дзвоника проведуть 2 вересня
Останні новини
Схожі новини