Волинян кличуть селфитись в музеях

Волинян кличуть селфитись в музеях
Селфі в музеї. Фото ілюстративне

На Волині 16 січня  відбудеться Міжнародний флешмоб музейних селфі. Для участі потрібно прийти до улюбленого чи ненависного музею, зробити селфі  на фоні чи поруч з улюбленим експонатом та опублікувати його в мережі.

Світлини пропонують розмістити у Facebook, Twitter та Instagram із хештегом #MuseumSelfie та тегом того музею, де зроблене фото, – повідомляють у Волинському краєзнавчому музеї.

В Україні цьогоріч акція пройде вже вп`яте. У 2016-му році до Міжнародного дня музейного селфі долучалось близько 50 музеїв, у 2017-му - понад 60, у 2018-му - 65.

Зазначимо, започаткована європейським проектом Culture Themes у 2014 році, акція з кожним разом знаходить все більше й більше шанувальників, адже вона максимально  проста  і дає можливість учасникам розказати про свої улюблені музеї, а самим музеям - отримати безоплатну і найдієвішу рекламу.

До уваги відвідувачів:

Згідно правил, якщо ваш улюблений музей чи галерея в середу, 16 січня 2018 року, матимуть вихідний день, селфі можна зробити на фоні будівлі музею або з корінцем вхідного квитка до музею. Відтак, плануючи візит, перевіряйте, чи ваш улюблений музей бере участь в акції.Також до флешмобу дозволяється долучатись з минулорічними фото.

Акція має два застереження:
- категорично заборонено використовувати спалах при фотозйомці, адже це шкодить музейним раритетам;
- зроблене в музеї селфі не можна використовувати як інструмент політичної агітації чи протиборства.

Довідково:  

Селфі- вид фотографії, автопортрет, зроблений за допомогою камери смартфону, фотоапарата чи веб-камери.  Може бути зроблений фотографуванням як власного вигляду, так і його відображення у дзеркалі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У лютому значно подорожчає розмитнення «євроблях». Наступний крок - конфіскація
Наступна новина «Якщо вже Потап заспівав українською, то скоро всі будуть», - співачка Тетяна Ціхоцька. ІНТЕРВ’Ю
Останні новини
Схожі новини