Волинянин позбувся майна на мільйон гривень через неправильні відомості про товар

Волинянин позбувся майна на мільйон гривень через неправильні відомості про товар

На митному посту «Ягодин» водій транспортного засобу, який здійснював ввезення товару через кордон України на замовлення приватного підприємства, подав до оформлення напівпричіп-платформу, бувший у використанні.

За представленим ним польським рахунком-фактурою до імпортної декларації, вартість товару «напівпричіп FAYMONVILLE моделі F-S43» становила 20 000 євро. Проте у салоні автомобіля також був виявлений примірник експортної декларації. Згідно з документом, який оформляли на польській митниці, цей же товар був придбаний громадянином України у Німеччині, а його вартість становить 34 000 євро.

Таким чином управлінням протидії митним правопорушенням встановлено факт, що керівник приватного підприємства через найманого працівника – водія транспортного засобу, який здійснював переміщення товару на адресу приватного підприємства, подав неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості напівпричепа-платформи. За такі дії керівник понесе адміністративну відповідальність за статтею 483 Митного Кодексу України (переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Санкції статті, крім конфіскації товару, передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків його вартості. За курсом Національного банку України станом на момент правопорушення вартість вилученого причепа-платформи  – 1 мільйон 82 тисячі гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку виступив київський симфонічний оркестр Lords of the Sound
Наступна новина На луцькій вулиці стихійно утворилося звалище сміття
Останні новини
Схожі новини