Волиняни «косять» від армії на заробітках за кордоном

Волиняни «косять» від армії на заробітках за кордоном

На оперативній нараді в Шацькій РДА говорили про виконання заходів, пов’язаних із призовом на військову службу за контрактом та строкову службу до Збройних сил України на території району в жовтні-грудні.

Валентин Борух, заступник військового комісара з територіальної оборони Шацького районного військового комісаріату, зауважив, що у четвертому кварталі цього року на військову службу за контрактом відправили одну особу (за планом план передбачалося 8), а на строкову військову службу – 10 осіб, – пише Район.Шацьк.

Якщо аналізувати весь рік, то план з відбору кандидатів на військову службу за контрактом у першому кварталі склав 11 чоловік (відправили чотирьох), у другому – вісім (відправили двох), у третьому – також вісім (відправили п'ятьох).

Причинами низьких показників з відбору кандидатів на військову службу за контрактом він назвав складну політичну ситуацію в Україні (війна на сході), низьку заробітну плату військовослужбовців та занадто високі вимоги до стану здоров'я кандидатів.

Працівники Шацького РВК також проводили заходи з вивчення призовників 1991-2000 років народження. Всього у списку, які подали органи місцевого самоврядування, є 282 юнаки.

Оповіщення призовників проводить як військкомат, так і сільські та селищні ради. Проте на даний час оповістили лише 32% призовників.

Причина – велика кількість призовників перебуває на заробітках за кордоном або в інших місцях України (72 особи, або 27%), а переховуються за місцем проживання – 89 осіб (або 33%).

Читайте також: На 24 волинян відкрили кримінал за ухиляння від військової служби


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Усик – Белью: українець наблизився до вершини найкращих боксерів світу
Наступна новина Засніжений Луцьк 1957 року. ФОТО
Останні новини
Схожі новини