Володимир Бондар пояснив, чому долучився до партії «ЗА Майбутнє»

Володимир Бондар пояснив, чому долучився до партії «ЗА Майбутнє»
Володимир Бондар під час з'їзду партії «ЗА Майбутнє»

27 серпня на Співочому полі у Києві відбувся з’їзд політичної партії «ЗА Майбутнє», серед волинян, які були делегатами з’їзду, був депутат Волиньради, лідер депгрупи «Патріоти Волині» Володимир Бондар.

У коментарі «Першому» Володимир Бондар пояснив, чому долучився до діяльності цієї політичної сили.


Базові принципи новоствореної партії імпонують Володимирові Бондареві, каже він. Партія «ЗА Майбутнє» - це та політична сила, яка вміє достойно відстоювати інтереси волинського регіону. А Волинь давно заслуговує мати серйозне професійне лобі на державному рівні.

«Ігор Петрович зі сцени давав багато відповідей на різні «чому». В нього є своє трактування: «Тому, що дістало». В мене – трохи інше трактування. Я вважаю, що сьогодні щонайменше на Волині створюється серйозна регіональна політична структура, в якій представлені різні інтереси, але однакові базові принципи. Це структура, яка у своїй основі знає, як і вміє відстоювати інтереси регіону.

Волинь не така багатонаселена чи економічно потужна область, яка може похвалитися тим, що її інтереси у державному масштабі достойно представлені і завжди нормально відстоюються. Ми можемо побачити у новітній українській історії, як на державному сенсі потужно відстоювалися інтереси донецького регіону, вінницького, львівського, інших. Волинь так само має бути представлена певною, якщо хочете – лобістською групою впливових людей, які будуть відстоювати її інтереси. В особі, по-перше, Ігоря Палиці, безперечно, людини серйозного всеукраїнського рівня, в особі наших народних депутатів, в особі самої команди, яка формується, я бачу якраз таке професійне лобі.

Безперечно, я готовий підставити цій команді своє плече і готовий долучити свої можливості, щоби ці інтереси відстоювалися належним чином», - зауважив Володимир Бондар.

«Ігор Палиця означив на з’їзді ті принципові засади, на яких створюється партія. Це територіальна незалежність країни. Це визначення на найвищому рівні (а то рівень референдуму) всіх зовнішньо-політичних пріоритетів держави. Це єдина українська мова. Це політична нація. Це економічний прагматизм. Усе це – моменти класичної ліберальної ідеології, навіть неоліберальної, яку сьогодні бере на озброєння партія. Вона мені близька. Мені з багатьма людьми, які сповідують таку ідеологію, доводилося працювати», - каже депутат облради.

Читайте такожПісля виборів у місцевих радах побільшає дилетантів, – Володимир Бондар

За словами Володимира Бондаря, йому доводилося не раз опонувати Ігореві Палиці на Волині. Попри це, цей досвід призвів до розуміння того, що задля результату на користь розвитку регіону завжди треба шукати компроміси.

«Мені доводилося свого часу опонувати Ігореві Палиці, коли ми з ним претендували на посаду голови обласної ради, потім у розрізі різних фракцій обласної ради. Однак, той шлях, який ми пройшли, привів нас до розуміння того, що задля досягнення глибоких базових результатів треба шукати компроміси. Така практика у Волинській обласній раді була, зрештою, втілена і працювала. Але це жодним чином не означає, що хтось у цьому втрачає свою ідентичність.

У даному форматі у нас буде внутріпартійна дискусія, сильна, серйозна, глибока. Мені хотілося б, щоб вона була. Але це не стосується ключових, стратегічних ідеологічних питань: тут є базові принципи. Вони були озвучені, і вони мені повністю імпонують», - каже Володимир Бондар.

Довідково. Володимир Бондар – депутат облради 7 скликання. Був одним із лідерів фракції «Солідарність» від початку каденції ради. У грудні 2019 вийшов з фракції та очолив депгрупу «Патріоти Волині», до якої увійшла низка волинських обранців. У минулому – народний депутат, голова Волинської ОДА, заступник голови Держлісагентства України. У 2015-му був одним із основних кандидатів на посаду голови Волинської обласної ради, іншим кандидатом був Ігор Палиця. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні оновили карантинні зони: де опинилися райони і міста Волині
Наступна новина Як у Луцьку змагалися сеньйори та сеньйорити. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини