Як у Луцьку змагалися сеньйори та сеньйорити. ВІДЕО

Як у Луцьку змагалися сеньйори та сеньйорити. ВІДЕО

У Луцьку відбулась четверта літня Сеньйоріада. Цьогоріч через пандемію коронавірусу фестиваль тривав  один день, кількість учасників обмежена до ста людей.

Про це розповіла співорганізаторка фестивалю Катерина Мельник, передає «Суспільне Волині».

Торік на змаганнях було близько 400 учасників, 150 з них – спортсмени з інших країн. На Сеньйцоріпаді 2020 - лише волиняни. Усім більш як 50 років.

Змагалися з бігу, веслування на байдарках і спортивного орієнтування у таборі «Сонячний» в селищі Гаразджа, а змагання зі штовхання ядра та шахів відбулись на стадіоні «Авангард».

Розпочали спортивні змагання із запалення олімпійського вогню. Запалив його один з ініціаторів проведення Сеньйоріади в Луцьку – Юрій Горобець, йому 84 роки. Чоловік розповів, що вперше потрапив на такі змагання 5 років тому у Польщі. Юрій Горобець чотири роки поспіль бере участь у Сеньйоріаді. Каже: «Живу за принципом: 10 тисяч кроків у день мусиш пройти та раджу це усім».

Перше місце з бігу на 60 метрів у віковій категорії 50+ здобув Ярослав Немченко. Йому 58 років. Має суперників на 8 років молодших, але в Україні у своїй віковій категорії завжди посідає перше місце.

Участь у спортивному фестивалі цьогоріч взяли 10 команд, а це – 100 учасників. Спортсмени кажуть: сподіваються – наступного року Сеньйоріада знову стане міжнародним змаганням.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Володимир Бондар пояснив, чому долучився до партії «ЗА Майбутнє»
Наступна новина Луцькі депутати вимагають фінансової підтримки від держави на час карантину
Останні новини
Схожі новини