Волонтери в Ковелі виготовляють з дисків для авто «буржуйки»

Волонтери в Ковелі виготовляють з дисків для авто «буржуйки»

Металеві печі для військових виготовляє з дисків для автомобільних коліс автослюсар-волонтер Іван Булдаков. Працює чоловік на станції технічного обслуговування в Ковелі.

Про створення «буржуйок» Іван Булдаков розповів Суспільному.

На одну піч потрібно чотири диски та два дні роботи, каже волонтер.

Ще зі строкової служби, каже Іван Булдаков, пам’ятає, наскільки важливо, повернувшись з наряду, мати можливість посушити одяг. Тому разом із товаришами та однодумцями вирішили робити печі. Кожну з них випалюють.

Печі випалюють

Конструкцію, розповідає помічник Івана Булдакова та волонтер Ігор Коцюбчик, побачили в інтернеті, її доопрацювали, піч зробили мобільною, прикріпивши до неї коліщатка. Вага однієї – 30-40 кілограмів.

Іван Булдаков та Ігор Коцюбчик

Завіси до дверцят печі роблять з деталей автомобільних амортизаторів. Ігор Коцюбчик розповідає, що «буржуйка» майже на 90% виготовлена із вторинної сировини від автомобілів. Матеріали дають знайомі та небайдужі.

Улітку чоловіки з рідними та друзями придбали дві автівки на фронт. Нині ж, кажуть, допомагатимуть Збройним силам України до перемоги.

Читайте також: Волонтер з Литви привіз авто і допомогу для волинської бригади. ФОТО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Торчині водій врізався в дерево
Наступна новина У Ковелі в школярів канікули, у Луцьку - навчання у звичному режимі
Останні новини
Схожі новини