Як зараз працює «Станція добра» на Волині

Як зараз працює «Станція добра» на Волині

До громадської організації "Станція добра" у Ківерцях Луцького району щодня приходять 25-30 сімей. За допомогою звертаються багатодітні, малозабезпечені, неповносправні, люди, які постраждали від пожеж чи потрапили в скрутне становище.

Як розповіла Суспільному керівниця організації Віта Довгань, на "Станції добра" працює уже декілька років. Разом із Альоною Максименко, яка зараз служить в ЗСУ, заснували цю благодійну організацію, щоб допомагати людям. Каже: під час повномасштабного вторгнення роботи додалося.

Зі слів керівниці організації, волонтери шукають необхідні речі на складі, видають продукти, засоби гігієни та одяг.

За допомогою до волонтерів звернулася мама військовослужбовця Євгенія Михайлівна. Каже: прийшла зібрати речі для сина — захисника України.

"У мене син в армії вже п’ятий рік. Станція добра дуже хороша організація, тут дуже хороші дівчата, дуже уважні", — сказала жінка.

Деякі волонтери працюють з дому: вони привозять продукти, збирають кошти на пальне, генератори та інші речі, а також готують їжу на передову. Зі слів керівниці "Станції добра", ще 10-15 волонтерів працюють на складі. Це — жінки, які живуть у Ківерцях: місцеві й переселенки.

Волонтерка Людмила Гмитронь розповіла, що приходить до громадської організації та допомагає уже півтора року.

"Засновники станції роблять велику справу для нашої держави, для нас всіх, для воїнів, для України. І ми для них є просто помічниками. Ми розбираємо як верхній одяг, так і взуття, кофти літнього варіанту і зимового варіанту", — сказала жінка.

Допомагає на "Станції добра" в Ківерцях переселенка з Волноваського району Донецької області Анастасія Дервіш. З її слів, спершу сама приходила за допомогою, а згодом приєдналася як волонтерка.

"Приїхали зовсім без нічого, брали тут і їжу, одяг і взуття, а потім бачим, що дівчата потребують допомоги, і вирішили, що їм треба допомагати. Зараз ми сортуємо речі на госпіталь теплі, сподні, штанці, футболки, щоб хлопцям було тепліше", — зазначила жінка.

Директорка "Станції добра" Віта Довгань розповіла, що крім надання допомоги безпосередньо в Ківерцях, волонтери також збирають допомогу для військових на різні напрямки.

"З восьмого дня війни ми почали їздити на передову: стали все збирати, все що холопці просили. Возимо кожні два тижні їздимо. Зараз збираєм теплі речі для військових, взуття тепле, буржуйки. Все те, що треба, щоб утеплити окопи, бліндажі, На госпіталя возим, теж багато потребують", — говорить Віта Довгань.

З її слів, наразі найбільше потребують теплих речей, тож закликають волинян приїздити в офіс громадської організації.

"Треба теплі речі і багато: флісові кофти, шкарпетки, штани, куртки, плащі, утеплення треба. Чорна плівка потрібна у великій кількості — її в кожну поїздку веземо, утепляють накривають бліндажі. Генератори треба інжекторні, легенькі. Продукти треба постійно", — додала Віта Довгань.

Благодійну допомогу в громадській організації "Станція добра" можна отримати або привезти з понеділка по суботу з 10:00 до 16:00.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Син народився за тиждень після смерті батька»: спогади про загиблого Героя з Волині
Наступна новина У сім'ї військовослужбовця з Волині згорів будинок
Останні новини
Схожі новини