Xiaomi спіймали на брехні, - ЗМІ

Xiaomi спіймали на брехні, - ЗМІ
фото ілюстративне, джерело: https://geekon.media

Компанія Xiaomi обдурила своїх користувачів. Цього разу китайський виробник прикрасила характеристики нового флагманського смартфона Xiaomi Mi 8.

Про це повідомляє GEEKon

Виявилося, що китайська корпорація систематично завищувала рейтинг камер в своїх пристроях, шляхом буквального злому системи оцінювання DxOMark.

Тестування кожного з останніх телефонів Xiaomi в DxOMark, на предмет якості фотознімків, в тому числі і свіжого Mi 8, в результаті виявилися вдвічі, а часом і втричі завищеними, тоді як камера насправді в цих смартфонах вкрай середньої якості.

При цьому, до даної конкретної перевірки апарати Xiaomi дійсно знаходилися в топі рейтингу DxOMark за якістю мобільних камер. Про обман китайської корпорації багато і не здогадувалися б, якби не випадкова знахідка в коді системи MIUI інформації про синтетичну обробку вже готових фотографій через фільтр під час тестування бенчмарком компанії DxOMark.

Такі штучні завищення практикувалися раніше з боку Xiaomi в тестуванні продуктивності, а тепер обманний маневр навчилися застосовувати і для виходу в топ камерофонів.

Помітили факт завищення синтетичних тестів на порталі Reddit, де як раз і був опублікований скріншот з кодом спеціального алгоритму Xiaomi. Схоже, що компанія розробила спеціальну версію додатка камери, яка здатна підлаштовуватися під алгоритми тестування DxOMark: виявляти необхідні сцени, коригувати фокус, ISO, витримку, контрастність, кольори та інші параметри. Саме завдяки таким маніпуляціям Xiaomi Mi 8 став одним з кращих в рейтингу за якістю камери.

Відзначимо, компанія Xiaomi поки не прокоментувала звинувачення в підміні тестів DxOMark.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українці купують в інтернет-магазинах на 7,5 млрд на місяць
Наступна новина Коли у Луцьку буде трояндовий сквер
Останні новини
Схожі новини