«Я працюю жорстко!». Гендиректор Modern-Expo розказав про заходи, впроваджені через коронавірус

«Я працюю жорстко!». Гендиректор Modern-Expo розказав про заходи, впроваджені через коронавірус
Фото Оксани Прокопчук-Мовяк

На Modern-Expo підвозять людей своїм транспортом, шиють їм маски і  доставляють товари з крамниць.

Про заходи, які міжнародна компанія, основний офіс якої розташований у Луцьку, впроваджує, аби запобігти поширенню коронавірусу, гендиректор компанії Modern-Expo Петро Пилипюк розповів під час позачервого засідання правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців у вівторок, 17 березня.


На підприємстві запровадили низку змін через загрозу епідемії коронавірусу.

«Найбільша цінність компанії – то наші люди. Інтереси бізнесу – важливі, але в цій ситуації ми вирішили діяти в першу чергу в інтересах людей», - каже Петро Пилипюк.

Самі замовили маски

Найперше компанія замовила у місцевого виробника 6 тисяч масок ще радянського зразка, які вигідні тим, що є багаторазового використання, шиються з 8-шарової марлі і підлягають дезінфекції. Маски видають працівникам напочатку робочого дня. В обід вони їх здають на прання і беруть нові. Всі маски перуть і прасують на підприємстві.

Ними забезпечують усіх, хто приходить на виробництво чи в офіс компанії.

Працюють дистанційно

600 працівників Modern-Expo працюють дистанційно.

«Ми не відправляли людей у вимушені відпустки і не звільняли з роботи, як дехто», - коментує гендиректор компанії.

Доставка їжі

На підприємстві запровадили зміни в роботі їдальні. Адже там постійно є скупчення людей, що може становити небезпеку їхньому здоров’ю. Тому компанія налагодила доставку їжі безпосередньо до робочих місць.

Перевдягаються працівники підприємства теж не у перевдягальнях, а поблизу робочих місць.

Домовилися з перевізником

Modern-Expo, маючи намір запобігти поширенню коронавірусу, уклав договір із місцевим перевізником на доставку працівників на роботу і з роботи. Раніше компанія людей не довозила на робочі місця.

Працівники, які їдуть на роботу цим транспортом, мусять одягати маски, рукавиці та інші засоби захисту. Автобуси оборобляються дезинфікуючими засобами.

Вчать

З перших днів загрози поширення коронавірусу спеціалісти з охорони праці на відкритому повітрі проводять навчання з працівниками компанії, де розказують, як діяти в разі погіршення самопочуття і як вберегтися від хвороби на роботі.

Доставка товарів

Подбали у компанії і про те, аби їхні люди не мали нагальної потреби зайвий раз ходити у магазини і торгові мережі за продуктами та найнеобхіднішими речами. Уклали угоду із тими, хто надає послугу з доставки товарів. Працівники замовляють необхідне, компанія забезпечує транспорт, який доствляє цей товар до офісу вранці чи ввечері, відтак людина може, йдучи з робочої зміни, забрати уже всі покупки просто звідти. В разі необхідності компанія розраховується за покупця, а потім ці суми вираховують із зарплати вкінці тижня.

Ще одне нововведення, запроваджене через коронавірус – створені спеціальні чати у соцмережах, де керівники контролюють температуру працівників перед початком робочого дня.

«Ми маємо надію, що люди, які в нас працюють, - розумні, свідомі і цю інформацію принесуть у свої родини. Якщо дмухати на холодне, є шанс зберегти тисячі життів», - наголосив Петро Пилипюк.

Участь у позачерговому засіданні взяли також голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, заступниця голови ОДА Тетяна Щербак, начальник облуправління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, керівник Волинського лабораторного центру МОЗ Наталія Янко та члени організації роботодавців – волинські бізнесмени. Колег Петро Пилипюк закликав не стояти осторонь, а в критичний час долучатися до порятунку життів, не чекаючи найгіршого.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинські бізнесмени вже зібрали 2 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Закликають інших

«Зеленський сказав жорстко працювати. Я працюю жорстко! Будете ви працювати жорстко - можливо, сьогодні вас за це не будуть любити, але вас полюблять за це завтра», - каже гендиректор Modern-Expo.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як заробити, сидячи вдома. Поради маркетолога Максима Нікітіна
Наступна новина Перевірили якість повітря у різних районах Луцька і біля нього. Що виявили?
Останні новини
Схожі новини