«Ми змушені думати про роботизацію», – Петро Пилипюк розповів, для чого Modern-Eхро штучний інтелект

«Ми змушені думати про роботизацію», – Петро Пилипюк розповів, для чого Modern-Eхро штучний інтелект
Петро Пилипюк (фото ІА Конкурент)

Очільник Modern-Eхро, голова Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Петро Пилипюк вважає, що оскільки молоді навчені люди й далі будуть покидати країну, то варто серйозно думати про автоматизацію і роботизацію процесів. Він повідомив, що підприємство Modern-Eхро випускає каси-термінали, розраховані на відсутність касира.

Про це Петро Пилипюк розповів в інтерв’ю ІА Конкурент.

«Щоб людина, яка до нас приходить, стала ефективною, нам потрібно вкласти кошти та витратити 3-6 місяців на її навчання новим спеціальностям. На таких навчених людей великий попит. І, незважаючи на підняття заробітної плати, люди покидають нашу країну. Ми розуміємо, що ситуація ще погіршуватиметься, якщо врахувати, що демографічна ситуація в країні не на нашу користь, адже нація старіє, багато молоді виїжджає і не повертається. Тому ми сьогодні змушені серйозно думати про автоматизацію і роботизацію певних процесів», – зауважив керівник Modern-Eхро.

«Боремося за те, щоб не менше людей було, а боремося за те, щоб якось виживати при такій кількості робітників, які є, і далі розвиватися», – сказав він.

І повідомив, що підприємство «Modern-Eхро» почало випуск кас самообслуговування, для роботи яких не знадобиться касир.

«Не секрет, що сьогодні важко залучити касирів торгувати в торгових закладах навіть при доволі конкурентних зарплатах. Тому магазини масово починають застосовувати каси самообслуговування», – сказав Петро Пилипюк.

«Ми сьогодні працюємо над продуктовими лінійками, які використовуватимуть штучний інтелект для оптимізації процесів у торговому залі. Це дасть змогу вивільнити працівників для виконання інших завдань», – додав він.

Як повідомляв «Перший», у Луцьку каси самообслуговування відкрили у торговому центрі «Епіцентр». Така каса була встановлена і в гуртівні «ПАККО» на вулиці Ковельській. А ще раніше каса самообслуговування запрацювала у «Там Тамі».

Довідково
Міжнародна компанія «Модерн-Експо» (англ. Modern-Expo) – провідний виробник і постачальник торговельного обладнання в Центральній та Східній Європі. Компанія працює в усьому світі, об’єднує понад 3000 людей і постачає свої рішення в понад 70 країн. Центральний офіс знаходиться у Луцьку.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині через хворобу помер атовець
Наступна новина Компанія BrokTrustZaxid привезе та розмитнить товари з Європи
Останні новини
Схожі новини