«Луцьк, я тут подивився, за кого ви голосували…». Як Квартал 95 «відривався» на іподромі

 «Луцьк, я тут подивився, за кого ви голосували…». Як Квартал 95 «відривався» на іподромі
Кажуть, людей на Квартал 95 прийшло більше, як на Вакарчука. Але були і «агенти» Порошенка))

Все було кльово. Народ на «Квартал Фест» у Луцьку рванув затятіше, ніж на Вакарчука. Шаурму купував. Ржав з політичних жартів. Іронічно і трохи збоку посміхувався над тим всім картонний Зеленський (чомусь його хочеться після того всього називати Зєлєнскім).

Весело. По-народному. Якраз до пивка…

Одне дратувало. Коли вони весь час що є сили і на весь іподром називали себе «будущєє українскаго шоубізнеса». Якось не такого «будущєго» хотілось би тому, прости Господи, шоубізнесу.

А ще – коли вкінці заспівали… Гімн. Краще вже б «Прекрасноє дальока».

А так – нічо.  Не спорю: смішно.

 *  *  *

- Встрєчайтє-є-є!... – нарешті десь за сценою оголошують довгожданий «Квартал 95».

- Луцьк, я тут подивився, за кого ваше місто голосувало. Шо вам сказать… Бог вам суддя! – до народу виходить спантеличений «Порошенко».

У Юрія Крапова – костюм, шевелюра, навіть сивина «під Порошенка».

Потім на сцену випустили і «Юлю» (Олену Кравець), і «Ляшка» (Степан Казанін), і «Кличка» (Євген Кошовий), і «Парубія» (Олександр Пікалов) і навіть «Саакашвілі» (Міка Фаталов).

- Люблю ваше місто, - розпинався «Парубій», завзято намагаючись пародіювати картавість спікера парламенту. – Особливо за його названіє…

Народ зайшовся сміхом.

Далі Кошовому «подзвонив» Зеленський. Дуже тепер вже знайомим із відеороликів з адміністрації (тьфу, ти офісу) президента приглушеним голосом «питав», як справи, жартував, «просив» дати послухати луцьку публіку.

Та відповіла шаленими оплесками.

 *  *  *

То була кульмінація: вихід кварталівців на сцену. А взагалі то все почалося з рясного волинського дощу.

Киснули поліцейські машини на підходах до іподрому. Народ, який прийшов сюди раніше, «втікав» додому за парасолями. З парку летіли аромати шашликів, кукурудзи і всякої смакоти.

«Квартал-фест» приїхав у Луцьк 11 липня. З подивом з’ясувала, що то проект, який народився не під вибори, а вже кілька років існує. Фестиваль проводять на Сумщині у селі Підопригори. На День незалежності. Політичний успіх кварталівців покликав їх їздити країною. Дійшла черга до Волині.

На сцені цього дня не приховували здивування з того, що побачили під нею стільки народу. Не чекали, мабуть, від західняків.

Дощ перестав – хлинули люди. Різні. Йшли сім’ями. Їхали велосипедами, бігли гуртами підлітки. Чимчикували закохані парочки. Бабусі завчасно займали місця біля паркану, на який можна зручно спертися.

 

*  *  *

На сцені працює два ведучих.

- Как ми планіровалі, нєт дождя, - кажуть, але просять людей почекати ще, поки підійде більше глядачів. – Нам обєщалі будут ещьо люді.

Тим часом публіку розігрівав танцювальний колектив M. JDS із Володимира, репер «Аква», потім пообіцяли «Замок Любарта» (команду з Луцька, що брала участь у шоу «Ліга сміху», теж кварталівському), гурт «Он і Она» і зрештою – «Квартал 95».

Час від часу зі сцени дякували організаторам дійства. Ні слова про вибори. Ніякої агітації. Тільки про те, що «Квартал концерт» - то «будущєє українскаго шоубізнеса». Ну, і фотозона у вигляді картонної копії президента Володимира Зеленського.

  *  *  *

Десь о 18.30 на територію іподрому заїхав поважний кортеж із трьох помпезних позашляховиків.

Розкішні чорні автівки з промовистими номерами КВ 0001, АА 7775, СОБ 05 помпезно під’їхали за сцену. Охоронці по периметру «напряглися». Швиденько підбігло кілька поліцейських.

З машин теж повиходили показово міцні хлопці. Туди-сюди покрутилися. Потім «вишикували» автівки так, щоби затулити простір за ними, аби за сцену не заглядало багато цікавих. Та Бог із ними…

Хто прибув (чи за ким прибули) на іподром за темними вікнами, лишилося загадкою. Але охорона – не гірша, як в Коломойського.

 *  *  *

Ну, нарешті. Зі сцени оголошують «Квартал 95». Першим виходить «Порошенко». Бо кажуть, що «в прінципє в «Кварталє» нічєго нє памєнялось». Далі – порція політичних жартів. Герої – старі. Про нових політиків тут: або добре, або нічого))

Та й кварталівці вже здаються підстаркуватими для такого жанру. Може, й справді час змінювати локацію і перебиратися в інші не менш смішні місця? Верховна Рада – теж благодатна територія в цьому плані…

Чим «годували ще»? Жартами про євреїв. Піснями. Улюблениця шанувальників «Кварталу 95» Олена Кравець згодом змінила образ «Юлі» на образ російської ведучої Малишевої, яка ставила запитання «Кличку» та «Парубію».

Я в той час довго згадувала, хто така Малишева. Бо російських попсових ведучих останні 5 років так мало в українському інформаційному просторі, що й забулося…

Як бачимо, є кому нагадати.

 *  *  *

Прощалися з Луцьком драйвово. Найтепліше народ приймав Кошового, звідси можна судити, що електорат у майбутнього народного обранця таки є. Не дочекалися Юзіка… Не приїхав.

- Ето фантастічєскій вєчєр! Спасібо бальшоє! – зі сцени до людей летіли сині та жовті кульки.

Євген Кошовий просто з іподрому «передавав» відеопривіт Дмитру Монатіку, бо це друг «Кварталу» і він з Луцька. Сам Монатік, до речі, на іподромі ще й не виступав. І взагалі з концертами до рідного міста не спішить. Ведучий просить увімкнути ліхтарі на мобілках...

- Волинь, покажи свої фонарики, ну! – кричить Кошовий показовою українською.

Ще б пак)) Іподром світиться ліхтарями у відповідь.

Кварталівці ще заспівають щось про те, що «са мной друзья», «счастлів я» і таке інше, а вже завтра повезуть свої політичні жарти і картонного Зеленського в Трускавець.

 

*  *  *

…Вкінці на сцену просять маленьку дівчинку. Кажуть, концерти «Квартал Фест» завше закінчує «Ще не вмерла Україна», бо «єсть харошая традіция».  І Катруся Астахова зі сцени, на якій цього вечора майже не звучала українська, дзвінко виконує Державний Гімн.

Після Катрусі люди роблять останні селфі з концерту і розходяться.  

Більшість із них уже не зважає, що за планом зараз на сцені виступ гурту «Он і Она».

Текст і фото: Олена ЛІВІЦЬКА.

Найперше вперіщив дощ.
І було не смішно)
Найзатятіші шанувальники вже тут.
Що їм дощ?
Одні займають кращі місця!
Інші гріються кавою
Є тут і до кави)

 

Кварталівці вже тут
На телефонах лучан промовисто і доречно ЗЕленіють наліпки
Нарешті – сонце.
Народ підтягується послухати знайомі телевізійні жарти
Глядачі дуже різні

 

У малих – свої розваги...
...У дорослих – свої)
Тим часом на іподромі забули покосити кропиву.
Чи лишили для колориту?

Хоча колориту і колоритних тут якраз не бракувало

На сцені було драйвово і весело

За сценою, як виявилося, – теж нівроку
Когось возять файні машини з файними номерами

На розігріві у кварталівців – луцькі хлопці із «Замку Любарта»
Жартують про те, що «Луцьк воняє», про тещу і полковника поліції...

Про полковника – точно смішно)
А народ жде!

І тут: «Встрєчайтє-є-є!»
«Порошенко»...
«Тимошенко»...

Про нових: або добре, або – нічого))

Публіка тішиться

 

Схоже, цей вечір для багатьох луцьких родин
став гарним сімейним дозвіллям

Жартували з годину-півтори
Тим часом сутеніло
«Волинь, покажи свої фонарики!» – кричав зі сцени Євген Кошовий
А молодь селфилася із сердечками))

Гімн. Потім – «Слава Україні!». І – «Героям слава!»… 

 

Далі, як не дивно, – «Он і Она»
Але всі – додому. На «хоумфест»))

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому міцніє гривня?
Наступна новина Незвичні рецепти холодної кави для спекотного літа
Останні новини
Схожі новини