«Я знаю, що таке офсайд», - жіночий погляд на футбол

«Я знаю, що таке офсайд», - жіночий погляд на футбол

«Футбол – чоловіча гра», «жінка нічого не тямить у футболі», «та ти хоч знаєш, що таке офсайд?», «ти що прийшла в паб на футбол на каблуках?», «якщо що – наші в білому»….

Такі і подібні фрази доводиться чути майже щоразу, якщо ти жінка і прийшла подивитися футбол. Бо ж «ти повинна думати про нові плаття і туфлі, а не сидіти пити пиво і кричати «гооол!», - кажуть мені.

Але що робити, якщо ти все ж таки хочеш глянути матч? Що робити, коли ти реально «шариш» і як довести, що ти гідна того, аби дивитися футбол у пабі у хорошій компанії?

Чи то якісь прояви сексизму, чи то якісь усталені стереотипи, але, направду, більшість чоловіків впевнено вважають, що як би там не було, розумітися у футболі не може жодна жінка.

Згідна, є «баришні», які про цей вид спорту говорять якось так:

Але є й такі, які люблять футбол, знають правила, розуміються в турнірах та слідкують за всіма новинами.

Тому для того, щоб поставити крапку в цьому питанні хоча б для деяких чоловіків, спробую  «зламати» кілька навколофутбольних стереотипів про жінок та цей вид спорту.

Дівчата не вміють гарти у футбол

Наклеп, наклеп, наклеп! Жіночі команди з футболу – яскравий доказ цьому. У школах, університетах, спортивних комплексах та, навіть, просто у дворах будинків є дівчата, які ганяють м’яча разом з хлопцями.

Так, більшість чоловіків грають краще. Але все це можна списати на особливості фізичного розвитку жіночого та чоловічого тіла. Але так склалося, що хлопець зазвичай має сильніші м’язи, тому й удар в нього буде кращим, і швидкість більшою.

До речі, у нас в університеті була жіноча команда з футболу, і часто проводили спільні тренування для дівчат та хлопців. Скажу вам те, що бачила на власні очі – деякі дівчата володіють м’ячем значно вправніше, ніж хлопці.

Ще один приклад – волинянка Яна Глух, яка у свої 17 обігрує практично усіх хлопців у себе в селі. Вона вже встигла пограти у місцевій команді та, навіть, у формі національної збірної.

Дівчина ніколи не розбереться у футбольних правилах

Якщо зібрати до купи усіх дівчат, які тямлять у футболі, та запитати у них, яке ж питання від чоловіків вони чують найчастіше, то всі в один голос скажуть «а що таке офсайд?». І це дійсно так.

Як тільки дівчину помітять десь у пабі під час футбольного матчу, то обов’язково знайдеться знаток, який вирішить перепитати, чи знає дівчина футбольні правила. І чомусь саме про офсайд зазвичай запитують чоловіки.

Так от, офсайд – це положення поза грою. Момент, коли гравець з команди суперника, якому віддають пас, знаходиться до воріт ближче, ніж його «колега», який цей пас віддає та усі захисники іншої команди.

А ще дівчата добре знають, що таке бісиклета, хет-трик, андердог, дриблінг тощо. І будьте певні, дівчина, яка любить футбол, без вашої допомоги знає відповідь на питання «а наші в білому чи в червоному».

Так як хлопець-меломан розуміється у всіх музичних чартах, ТОПах та нагородах, так і дівчина, яка любить футбол, знає всі тонкощі виходу у плей-офф у турнірах та чемпіонатах.

До речі, у професійному футболі вже давно є судді-дівчата.

Дівчата дивляться футбол заради красунчиків-футболістів.

Кріштіану Роналду, Неймар, Девід Бекхем, Олів’є Жиру, Жераж Піке – красунчики? Так! Але окрім того, що вони виглядають стильно та привабливо – кожен з них зробив свій внесок у футбольну культуру. Кожен з них чимось запам’ятався та полюбився  публіці. І не тільки жіночій частині любителів футболу.

Якщо Кріштіану Роналду улюблений футболіст у чоловіка – це нормально, бо ж він технічний, швидкий, точний. А якщо він улюблений футболіст у дівчини, то ні про яку технічність навіть мова не йде, бо ж Крішніану красунчик.

А що ж казати, якщо улюбленим футболістом дівчини виявиться Месут Озіл, Вейн Руні чи Френк Рібері? Тоді можна буде поговорити про технічність?)

У свій час я займалася футболом у школі та університеті, вела футбольну передачу на радіо, старалася не пропускати жодного матчу та плакала, коли програвала моя улюблена команда.

Я знаю правила, 100 % дам відповідь на питання «що таке офсайд», моя улюблена команда не міняється залежно від того лідери вони чи ні, я добре знаю, в яких майках грають «наші» і скільки часу триває футбольний матч.

Тому, друзі, якщо випадково зустрінете мене з подругою в пабі під час гри, то знайте, ми не хлопців собі шукати прийшли. Ми «шаримо»! :))

П.с. Якщо що, то цей блог не з’явився ні звідки. Спеціально до Дня футболу)

Іванна Костюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани занепокоєні долею закинутого будинку
Наступна новина «Заколядуймо разом!», - у Луцьку виступатиме хор імені Верьовки
Останні новини
Схожі новини