Як лучанам обрати сімейного лікаря і які його обов'язки. ВІДЕО

Як лучанам обрати сімейного лікаря і які його обов'язки. ВІДЕО

Найміть собі лікаря. Згідно з реформою охорони здоров’я, яка стартувала в Україні з кінця січня пацієнти фактично перетворюються у роботодавців, які укладатимуть контракти з сімейними лікарями.

Відтак, лікарі будуть зацікавлені працювати якісно, бо від кількості угод залежатиме їхня робота та зарплата, йдеться у сюжеті телеканалу Sfera-TV.

Тобто саме люди, найматимуть лікарів і отримуватимуть гарантований пакет медичної допомоги, який 100% покриватиметься з державного бюджету. 

Сімейний лікар стане таким собі агентом родини в системі охорони здоров’я. Він буде слідкувати за станом пацієнта  і повністю забезпечувати первинну діагностику. Головний обов’язок лікаря— вчасно попередити або виявити захворювання на ранній стадії. А також надати невідкладну допомогу при погіршенні здоров’я: високій температурі тіла, гострому і раптовому болю, порушенні серцевого ритму, кровотечі, інших станах, захворюваннях, отруєннях і травмах, що потребують невідкладної допомоги. За необхідності сімейний лікар дає направлення до профільних спеціалістів.

Більше дивіться у сюжеті.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські поліцейські відвідали школярів. ФОТО
Наступна новина У Луцьку вшанували воїнів-інтернаціоналістів. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини