Як «Луцьктепло» вибиватиме борги у лучан за гарячу воду і опалення

Як «Луцьктепло» вибиватиме борги у лучан за гарячу воду і опалення

Заборгованість лучан за спожиті гарячу воду та опалення становить 131 мільйон гривень. Щоб зменшити заборгованість, «Луцьктепло» активно проводить претензійну та позовну роботу.

Як інформував на черговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, підприємство розробило положення про порядок ведення претензійної та позовної роботи, – інформує ІА «Волинські новини».

Аби зменшити заборгованість серед споживачів, працівники «Луцьктепла» надсилають листи-претензії про наявність боргу та необхідність його погашення, доставляють претензії боржникам із зазначенням суми боргу та наслідками несплати, укладають договори про реструктуризацію боргу, поширюють інформацію про умови укладання договорів реструктуризації, розвішують інформаційні повідомлення на під’їздах будинків з переліком боржників та відповідною сумою боргу, а також розміщують перелік боржників на офіційному сайті підприємства, спільно з працівниками департаменту житлово-комунального господарства ведуть роботу з мешканцями щодо роз’яснення боржникам наслідків непогашення заборгованості.

У разі непогашення боргу здійснюється підготовка матеріалів справи для передачі до суду, а згодом у державну виконавчу службу скеровуються виконавчі документи для примусового виконання рішення суду. Наразі в органах державної виконавчої служби на примусовому виконанні перебувають виконавчі документи на близько вісім мільйонів гривень.

Із 1 липня Муніципальний сервісний центр запровадив автоматичне телефонування до боржників. Водночас у липні на зворотній частині єдиного комунального рахунку буде розміщуватися інформація про наслідки несплати боргу.

Окрім того, ДКП «Луцьктепло» готує відповіді на численні звернення громадян, адвокатські запити, надає консультації в телефонному режимі з питань сплати заборгованості.

Іван Скорупський оцінив, що заборгованість населення за спожиті послуги становить 131 мільйон гривень, а юридичні особи боргують 13 мільйонів гривень.

Член виконкому Петро Бойко пригадав: коли в місті відключили гарячу воду і висвітлили списки боржників, це викликало сплеск негативу щодо тих людей, які не платять за отримані послуги з гарячого водопостачання та опалення.

«Сума заборгованості катастрофічна. Потрібно проводити роботу зі споживачами, тому що послуги не безплатні. Якщо й надалі так буде, то Луцьк може залишитися і без гарячої води, і без тепла», – наголосив він.

Читати також: Наступного тижня зупинять найбільшу котельню Луцька. Де не буде гарячої води і як довго?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку ще двом атовцям допомогли купити квартири
Наступна новина На трасі Луцьк-Львів замість обваленого мосту починають будувати тимчасовий
Останні новини
Схожі новини