Як обрати якісну металочерепицю в Україні

Як обрати якісну металочерепицю в Україні

Вибір металевої черепиці в Україні досить великий, адже вона тут користується великим попитом. Сучасна, приваблива та якісна металочерепиця стане прикрасою будь-якого будинку чи об’єкту, а от для того, щоб вона слугувала довго, потрібно вміти обирати якісну. «С-Кровля» пояснить, на які важливі моменти треба звернути увагу, щоб не проґавити достойне покриття для вашої покрівлі.

Яка продукція може вважатися якісною?

Якісним будівельний матеріал робить певний набір характеристик, а також робота виробничих потужностей. Для металочерепиці цей перелік виглядає наступним чином:

  • Достатня товщина сталі. Сталеві листи повинні бути не менш, ніж 0,45 мм товщиною, бо в іншому випадку вони не зможуть відповідати вимогам до міцності металу.
  • Високий рівень оцинкування. Антикорозійний захист визначається вмістом цинку в захисному прошарку, бо саме ця складова в структурі застосовується з метою попередити появу іржі чи навіть корозії, які в подальшому можуть призводити до руйнівних явищ та скорочення тривалості експлуатації покрівлі. Показник вмісту в діапазоні від 200 до 275 г./м.кв. – це серйозна заявка на ефективну та тривалу протидію впливу опадів та вологи.
  • Правильно підібраний полімер. Полімерне покриття – це те, як буде виглядати металочерепиця і як вона зможе зберігати свій відтінок. Глянцевий і матовий полімер вважаються досить якісними, якщо вони нанесені однорідним прошарком.

Тобто стало зрозуміло, що товстий сталевий лист, оброблений цинковим та полімерним покриттям буде мати високі якісні характеристики та буде визначений, як достойний варіант покрівельного матеріалу.

Які переваги дає наявність маркування?

На металевих хвилястих листах може бути нанесене спеціальне маркування, яке вміщує в себе основну інформацію по даному товару, тобто:

  • Ким була вироблена сталь, бо є суттєва різниця між китайською та німецько сировиною,
  • Якої вона товщини, адже міцність визначається достатньою товщиною металевої основи,
  • Скільки цинку міститься у відповідному шарі, який буде в змозі захистити від вологи та опадів і спричиненого ними впливу.

Не на всій продукції, що трапляється на українському ринку, присутнє таке маркування, що говорить про різний підхід у виробництві. Наприклад, на сталі словацького походження кожні 2-3 метри присутнє лазерне маркування, де вказано назва виробника та номер партії.

Процес нанесення маркування додає витрат виробнику, бо потрібно використовувати додаткове дороговартісне обладнання. По цій причині відбувається і удорожчання продукції. Що дає така опція для кінцевого споживача?

  • По-перше, він отримує впевненість, що купує оригінальну продукцію.
  • По-друге, можна точно дізнатись про конкретні дані, що відповідають дійсності. Так легше планувати свої витрати, пов’язані з можливими ремонтами, оскільки продукція хорошої якості рідко потребує ремонту.
  • По-третє, незважаючи на більшу вартість покупець отримає відповідні переваги продукції у вигляді довшої тривалості якості, скоріше за все і гарантію він також отримає від виробника.

Якому виробнику варто довіряти?

Вибір виробника потрібно робити в першу чергу на основі

  • відгуків,
  • репутації,
  • наявності офіційної гарантії.

Звісно це все додасть вартості товару, тому потрібно розуміти, що якість – це завжди досить затратно.

Найбільшим попитом користується продукція німецьких, словацьких, бельгійських та корейських виробників. Вони надають сировину, а далі метал стає початком появи надякісного товару для покрівлі дахів.

 

*На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ще один обмін полоненими. Додому повернулися 14 українців
Наступна новина Голлівудська акторка Анджеліна Джолі приїхала у Львів. Вона була у волонтерів та переселенців
Останні новини
Схожі новини