Як позбутися болю в горлі та не нашкодити здоров'ю: 4 поради від фахівців

Як позбутися болю в горлі та не нашкодити здоров'ю: 4 поради від фахівців
Джерело фото: Молодий Буковинець

Біль у горлі зазвичай сигналізує про застуду чи інші вірусні захворювання. Тому якщо біль сильний і не проходить за день, потрібно йти на консультацію до лікаря. 

Втім, є декілька корисних порад, якими ви можете скористатись, аби зменшити біль у горлі повідомляє «Ukrhealth».

По-перше, необхідно полоскати горло солоною водою. Дослідження 2016 року довело: сольовий розчин знижує активність мікробів, зменшує запалення і прискорює загоєння ранок, що в комплексі призводить до полегшення болю. Розведіть 1 чайну ложку солі в склянці теплої води і полощіть раз в годину, поки не зникнуть неприємні симптоми.
Настільки ж ефективний содово-сольовий розчин: 1⁄₄ чайної ложки соди і ⅛ чайної ложки солі на склянку теплої води, полоскати в тому ж режимі. Тільки не ковтайте цей «коктейль»: в деяких випадках сода може викликати проблеми зі шлунком.

Пийте курячий бульйон. Зволоження - один з найбільш ефективних способів швидко заспокоїти подразнену слизову. Тому не дозволяйте горлу пересихати. Найкраще з цим завданням справляється курячий бульйон: у нього не тільки зволожуючий, але і потужний протизапальний ефект.

Лікарі рекомендують пити чай. Обов’язкова умова: не гарячий, а саме теплий. Додати мед — хороша ідея. Мед має протизапальну і пом’якшувальну дію на глотку, допомагаючи в тому числі усунути кашель. Також чудово зарекомендував себе ромашковий чай. Він зволожує, зменшує запалення і набряклість, а ще володіє антиоксидантними властивостями, тобто прискорює відновлення тканин. Будь-які інші трав’яні чаї теж полегшать дискомфорт у горлі, якщо він викликаний застудою.

Слідкуйте за вологістю повітря в приміщенні. Сухе повітря — зайвий подразник для носоглотки. Оптимальний рівень вологості в квартирі — 40-60%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (5)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 10 речей, які не треба робити при знайомстві з батьками вашого партнера
Наступна новина У США під час прибирання подружжя знайшло лотерейний квиток на $1,8 млн
Останні новини
Схожі новини