Як у луцькій лікарні проти COVID-19 вакцинують підлітків

Як у луцькій лікарні проти COVID-19 вакцинують підлітків
Фото Суспільне.Волинь

У Луцькій міській дитячій поліклініці щеплюють дітей проти COVID-19. Вакцинують дітей віком від 12 до 18 років.

Про це повідомила Суспільному директорка медзакладу Оксана Лєщинська.

Охочих вакцинуватися щеплюють в поліклініці двічі на тиждень: у вівторок і четвер за попереднім записом. Суспільне побувало в медзакладі та поспілкувалося з лікарями та батьками, котрі вирішили вакцинувати дітей.

 

2 грудня в пункті вакцинації батьки записали шістьох дітей. Їх щеплюють рекомендованою вакциною з інтервалом у 21-28 днів, – говорить медсестра Інна Арсієнкова.

"У нас є вакцина Pfizer, яка в холодильнику зберігається при температурі +2, +8 градусів. Вакцина після розведення може зберігатися шість годин. Флакончик ділиться на шість діток. Сьогодні тільки шість поки що, а на вівторок вже записано на дві ампули – 12 діток", – зазначила медична сестра.

Лучанка Анастасія Макаренко у дитячу поліклініку прийшла щепити проти коронавірусу 15-річного сина Максима. Каже: рішення про вакцинацію прийняли спільно з сином.

"У нас вся сім’я вакцинована, залишився тільки він. Якщо захворіємо, то щоб мати легші наслідки, перебувати вдома, а не в лікарні. У нього протипоказів наразі немає, багато читала сама, консультувалася з лікарями", – розповіла жінка.

 

На вакцинацію проти COVID-19 очікувала в черзі біля кабінету щеплень лучанка Олена Жигуліна, яка привела 12-річного сина. Каже: син прийшов щепитися неохоче, однак все ж у сім'ї вирішили перестрахуватися.

"За способом його життя – він плаває, спортсмен, їздить на змагання на різні – краще, щоб був захист. Він всі вакцини, які треба за віком має", – говорить лучанка.

 

Кількість хворих на коронавірус дітей у Луцьку цьогоріч зросла, – зазначила директорка КП "Луцька міська дитяча поліклініка" Оксана Лєщинська. Зростання захворюваності, говорить лікарка, фіксують у школярів, починаючи з шестирічного віку.

Читайте також: Луцька лікарка розповіла про коронавірус у дітей: діагностика, лікування та вакцинація

"Ми маємо захворюваність в дитини 10 днів, ми маємо госпіталізацію двомісячної дитини з інтоксикаційним синдромом. І на жаль, це є сімейні вогнища, де є не вакциновані люди", – повідомила очільниця міської поліклініки.

Пункт вакцинації проти COVID-19 для дітей вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech на базі Луцької міської дитячої поліклініки розпочав роботу 30 листопада. У пункті щеплення цього дня нікого не вакцинували, – додала директорка КП "Луцька міська дитяча поліклініка".

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині виявили 669 хворих на коронавірус. Де саме
Наступна новина «Я в парку був частіше, ніж він». Мер пояснив, чому звільнив очільника підприємства «Парки і сквери»
Останні новини
Схожі новини