У Луцьку розгорівся скандал через кіоск з шаурмою. Розбираємося в деталях

У Луцьку розгорівся скандал через кіоск з шаурмою. Розбираємося в деталях
Кіоск на вулиці Лесі Українки. Фото Богдана Климчука

Днями у самому центрі Луцька, біля магазину Winetime, з’явився кіоск з шаурмою «Король Дамаск». Запрацював активно. Так, що лучани, які встигли помітити нову торгову точку, обурились не лише «неестетичному» вигляду, а й запаху, що розповсюдився навколо. Цікаво, що раніше на цьому місці дозволили поставити кіоск дружини депутата обласної ради Оксани Імберовської.

«Як??? В найжирнішому в Луцьку місці втулити шаурму.... І хто ти всемогутній підприємцю, який це зміг і про якого щось ЗМІ мовчать? Чи я шось пропустив. Багато хто хотів там ставити кіоски, але пачками відмовляли, а тут раптом члєни виконкому дали добро? Чи це хтось без погодження влупив? Туристична перлина?» - написав на своїй сторінці у Фейсбуці власник туристичної фірми Богдан Климчук. Під його постом – сотні коментарів.

У міській раді відреагували оперативно.

«Повідомляю, що в даному місці він стоїть незаконно, оскільки підприємець самовільно змінив умови й порушив вимоги паспорту прив‘язки - кіоск встановлений не в тому місці і здійснює торгівлю не тим видом товарів, який вказаний в дозвільних документах», - прокоментував радник міського голови Ігор Поліщук.

Сліди ведуть до… дружини депутата

На сайті міської ради є лише одне рішення виконавчого комітету, пов’язане з встановлення кіоску на вулиці Лесі Українки, 58. Це за кілька метрів від місця, де з’явився «Король Дамаск». Виданий цей дозвіл ще 7 листопада 2018 року дружині депутата Волинської обласної ради, члена фракції «УКРОП» Михайла Імберовського Оксані Імберовській. У рішенні цього не зазначено, але під час його ухвалення члени виконкому говорили про продаж кави.

Цікаво, що у кіоску з шаурмою надали документи, видані на ім’я фізичної особи-підприємця Ліри Ніни Володимирівни. Хоча виконавчий комітет не видавав дозволів цьому підприємцю.

«Те, що на кіоску зазначено, що діяльність здійснює інший підприємець підтверджує ще одне порушення. Дозвіл на встановлення кіоску дійсно видавався ФОП Оксані Імберовській, однак на інше місце, яке знаходиться за 20 метрів від цього і на інший вид діяльності. По тому, чому зараз в кіоску здійснює діяльність інший підприємець, треба запитати у Оксани Імберовської», - пояснив Ігор Поліщук.

Документи, що показують у кіоску. Він зареєстрований на Ніну Ліру

В центрі Луцька продають шаурму замість кави через «політичний тиск»?

Оксана Імберовська відмовилась коментувати ситуацію. Натомість погодився на розмову її чоловік Михайло Імберовський.

З його слів, дружина передумала торгувати у центрі міста через «політичний тиск». Мовляв наразі подружжя ніяк не пов’язане з цим кіоском.

«Ви знаєте події, що були напередодні президентських виборів і ставлення ексголови ОДА Олександра Савченка до мене. Були організовані перевірки Держпраці, Держпродспоживслужби за мою політичну позицію. Ми це все згодом оскаржили в суді, але перед тим прийняли рішення про продаж фактично всієї мережі кіосків. Потім в місті почались розмови щодо реконструкції скверу у центрі міста, і ми з дружиною, і керівниками міста вирішили, що кіоск там не вписується», - розповів Михайло Імберовський.

«Ми не самі придумали тут його поставити»

Підприємиця Ніна Ліра, на яку зареєстрований кіоск, своєю чергою запевнила, що має дозвіл міськради на роботу у цьому місці, однак – документи в сейфі, до якого вона зараз доступу не має. Назвати номер і дату ухвалення рішення виконавчого комітету жінка не змогла. Натомість запевнила – підприємець не самостійно вирішив ставити ятку саме у цьому місці.

«Людина з міської ради, не можу сказати, хто конкретно, сама просила перенести його трохи вбік, бо там проходять ремонтні роботи, бруківку кладуть. Вони самі тикнули пальцем, куди його поставити», - пояснила підприємиця.

Коментувати, чи має вона стосунок до Оксани Імберовської, жінка відмовилась.

Кіоск знесуть?

Радник міського голови Ігор Поліщук запевнив, що кіоск знесуть, однак це трапиться нескоро:

«Згідно чинного законодавства не можна просто на наступний день приїхати і демонтувати кіоск. А тому зараз готується пакет документів для винесення на наступне засідання виконкому рішення про демонтаж. Після прийняття цього рішення даний кіоск буде добровільно демонтований власником кіоску або в примусовому порядку муніципальною вартою».

Чи справді Імберовські ні при чому?

Є одна дивна закономірність. Того ж дня, коли Оксані Імберовській дозволили поставити кавовий кіоск на вулиці Лесі Українки 58, вона отримала ще один аналогічний дозвіл. Йшлося про вулицю Ковельську, 4. Обидва рішення досі чинні. Однак, зараз на цьому місці так само, як і в центрі Луцька, працює кіоск «Король Дамаск», зареєстрований на ту ж Ніну Ліру. Виходить, власники кіосків знайшли порожні місця, на які вже видані дозволи виконкому, і вирішили скористатись цим?

Кіоск на Ковельській, 4

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українські стартапи змагатимуться на світовому конкурсі «зелених» технологій
Наступна новина Луцьк читає: які книги презентуватимуть під час «Фронтери»
Останні новини
Схожі новини