Як Волинський обласний центр зайнятості допомагає роботодавцям і безробітним

Як Волинський обласний центр зайнятості допомагає роботодавцям і безробітним

Державна служба зайнятості, зокрема Волинський обласний центр зайнятості, безоплатно надає безліч послуг для роботодавців та безробітних. Сьогодні розпочинаємо серію публікацій про те, як роботодавці можуть співпрацювати зі службою зайнятості. 

Фахівці  центрів служби зайнятості допоможуть дізнатися все про стан, основні тенденції та процеси на локальному ринку праці, отримати інформацію відповідно до профілю підприємств про професійно-кваліфікаційний склад осіб, які зареєстровані в центрі зайнятості (далі – ЦЗ), зокрема про осіб, які шукають роботу і мають унікальні (рідкісні) професії, спеціальності або особисті якості:

  • У ЦЗ вивчають потреби роботодавця та надають допомогу щодо укомплектування підприємств персоналом. 
  • На індивідуальне замовлення роботодавця  здійснюють підбір необхідних працівників із використанням психодіагностичних методик: проведення тестування, оцінки та інтерпретації результатів. 
  • У центрах зайнятості вам можуть знайти тимчасових працівників для виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру. Задля допомоги в оперативному підборі необхідних кадрів шляхом представлення вакансій для потенційних працівників проводять ярмарки вакансій.
  • Організовують підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреби роботодавців у навчальних закладах, так і безпосередньо на виробництві.
  • Стимулюють діяльність роботодавців, спрямовану на створення нових робочих місць шляхом щомісячної компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
  • Надають роботодавцям компенсацію витрат на оплату праці працевлаштованих осіб із числа внутрішньо переміщених осіб та компенсації витрат роботодавця, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб, на перепідготовку та підвищення кваліфікації.
  • Допоможуть роботодавцям зняти з реєстрації трудові договори між фізичними особами-підприємцями та найманими працівниками, зареєстрованими в службі зайнятості до 01.01.2015 року.
  • Нададуть комплекс спеціальних послуг у розв’язанні проблеми роботи з трудовим колективом у ситуації запланованого вивільнення працівників.
  • Допоможуть у підготовці текстів оголошень про вільні робочі місця (вакансії) для їх розміщення у ЄІАС, засобах масової інформації і пошуку кадрів.
  • Сприяють у проведенні роботодавцями співбесід із кандидатами на робочі місця та організовуємо зустрічі з шукачами роботи, зокрема у центрах зайнятості.
  • Проводять семінари для роботодавців, зокрема з питань працевлаштування інвалідів.
  • Нададуть консультації щодо виконання певних норм законодавства про працю і зайнятість, державне соціальне страхування на випадок безробіття, зокрема з питань вивільнення працівників, працевлаштування громадян, які не здатні конкурувати на ринку праці, з питань використання праці іноземців тощо.
  • Консультують щодо питань організації та провадження підприємницької діяльності.

Інформацію щодо надання послуг та безпосередньо послуги Ви можете отримати в будь-якому центрі зайнятості. Адреси та номери телефонів філій і базових центрів зайнятості Волині, в яких ви можете отримати більш детальну відповідь на запитання, які вас цікавлять, дізнайтеся за посиланням:
https://vol.dcz.gov.ua/publikaciya/kontakty-miskogo-miskrayonnogo-centriv-zaynyatosti-ta-filiy-volynskogo-oblasnogo-centru
Стежте за сторінкою та дізнавайтеся більше!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській ОДА створили комісію для боротьби з коронавірусом
Наступна новина Волинські патрульні отримали офіцерські звання
Останні новини
Схожі новини