Який став після ремонту Луцький військовий госпіталь, де була пожежа. Показали фото

Який став після ремонту Луцький військовий госпіталь, де була пожежа. Показали фото

У Луцькому військовому гарнізонному госпіталі, де у вересні 2020 року сталася пожежа, зробили сучасний ремонт, однак деякі роботи ще не закінчили. У мережі оприлюднили фото медзакладу зсередини.

Про це повідомила у фейсбуці волонтерка Наталія Ариванюк.

«Відділення терапії, яке найбільше постраждало, вийшло на фінішну пряму, не вистачає кількох деталей. Готова також частина хірургії. За державний кошт був повністю оновлений дах та генеральні перекриття. Думаю, кожен розуміє, наскільки непросто документально, в часі, фізично та під суворим наглядом професіоналів, які курують такі історичні об‘єкти, робити ремонт», – написала вона.

Додала, що не вистачає 4 унітазів і 8 умивальників.

«Тому, якщо хтось може придбати 1-2 по можливості, виробник не важливий, найпростіші варіанти – будемо дуже вдячні і поставимо крапку на ремонті терапії», – зазначила волонтерка.

Нагадаємо, вночі 20 вересня у будівлі Луцького військового гарнізонного госпіталю сталася пожежа. Полум’я гасили дві години.

Імовірною причиною займання правоохоронці вважають підпал.

Як відомо, Луцький гарнізонний військовий госпіталь розміщується у пам’ятці архітектури національного значення – монастирі ордену тринітаріїв, які були утверджені в Луцьку у 1717 році. Ймовірно, що монастир був збудований приблизно у 1729 році.

На початку 2020 року обласна рада спільно з обласною державною адміністрацією звернулись до Міністерства оборони України з проханням передати в комунальну власність приміщення госпіталю, що на вулиці Сенаторки Левчанівської, 4.

Читати також: «Є тисячі варіантів». Що хочуть зробити на місці військового госпіталю у центрі Луцька


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку готують до відкриття унікальне і найбільше в Україні історичне підземелля. Ми це вже бачили
Наступна новина Ситуація з ковідом в Україні: 17 479 нових хворих та 438 смертей
Останні новини
Схожі новини