Луцький військовий госпіталь хочуть переселити, а в його приміщенні – зробити музей

Луцький військовий госпіталь хочуть переселити, а в його приміщенні – зробити музей
Луцький військовий гарнізонний госпіталь

У Волинській облдержадміністрації за те, щоб перенести Луцький військовий гарнізонний госпіталь в інше місце, а у вивільнених приміщеннях створити музейний комплекс.

Про це повідомили у відповіді на запит депутата Волиньради Сергія Слабенка, інформує пресслужба облради.

«За підсумками розгляду у межах компетенції обласна державна адміністрація інформує, що поділяє ініціативу перенесення гарнізонного госпіталю та створення у вивільнених приміщеннях музейного комплексу.

З огляду на зазначене вище, до Міністерсва оборони України було спрямовано спільне звернення обласної державної адміністрації та обласної ради щодо можливості передачі пам’ятки архітектури національного значення Монастир тринітаріїв (мур.) 1729 р. з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області, що забезпечило б завершеність архітектурного ансамблю старої частини міста Луцьк.

Листом від 21.11.2019 р. за №303.14/5/819 Головне квартирно-експлуатаційне управління Збройних сил України інформувало облдержадміністрацію, що передача будівлі військового госпіталю за адресою вул. Сенаторки Левчанівської, 4 у м. Луцьк до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст не розглядається», – йдеться у відповіді заступниці голови ОДА Світлани Мишковець на запит.

Нагадаємо, вночі 20 вересня у будівлі Луцького військового гарнізонного госпіталю сталася пожежа. Полум’я гасили дві години.

Імовірною причиною займання правоохоронці вважають підпал.

Нині Луцький військовий госпіталь уже відновив роботу після пожежі.

Як відомо, Луцький гарнізонний військовий госпіталь розміщується у пам’ятці архітектури національного значення – монастирі ордену тринітаріїв, які були утверджені в Луцьку у 1717 році. Ймовірно, що монастир був збудований приблизно у 1729 році.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани хочуть жити в новобудовах. Ріелтори розповіли, чому почали співпрацю з «Інвестором»
Наступна новина На скільки зросли зарплати у народних депутатів
Останні новини
Схожі новини