«Є тисячі варіантів». Що хочуть зробити на місці військового госпіталю у центрі Луцька

«Є тисячі варіантів». Що хочуть зробити на місці військового госпіталю у центрі Луцька

У Волинській обласній раді поки не знають, що робитимуть з приміщенням Луцького військового гарнізонного госпіталю, якщо його вдасться переселити з центру міста. Серед варіантів, що розглядаються, - відкриття у ньому Волинського краєзнавчого музею.

Про це в коментарі «Першому» розповіла голова Волинської обласної ради Ірина Вахович.

Нагадаємо, обласна рада спільно з обласною державною адміністрацією звернулись до Міністерства оборони України з проханням передати в комунальну власність приміщення госпіталю, що на вулиці Сенаторки Левчанівської, 4.

Однак, що робитимуть з будівлею, якщо це станеться, ще не вирішили.

«Один з варіантів – переселити туди краєзнавчий музей і зробити його сучасним, цікавим, щоб він працював в комплексі зі Старим містом. Можливо, зробимо не краєзнавчий музей, а умовно музей міста Луцька, а можливо, якусь приватну... Не знаю поки. Це тільки думки і їх можуть бути тисячі», - зазначила Ірина Вахович.

З її слів, представники обласної ради та ОДА можуть поїхати на нараду в Міністерство оборони України і там просити віддати будівлю. Якщо міністерство таки погодиться, тоді зберуть робочу групу, яка визначатиме, що робити з госпіталем.

«А що робити натомість з приміщенням краєзнавчого музею, треба думати. Однозначно це буде заклад культури. Ми розглядали різні варіанти: і філармонію переселити туди і, можливо, зробити якийсь музей сучасного мистецтва», - додала посадовиця.

Про фінансування майбутнього проєкту, в обласній раді поки не думали.

Нагадаємо, вночі 20 вересня у будівлі Луцького військового гарнізонного госпіталю сталася пожежа. Полум’я гасили дві години.

Імовірною причиною займання правоохоронці вважають підпал.

Нині Луцький військовий госпіталь уже відновив роботу після пожежі.

Як відомо, Луцький гарнізонний військовий госпіталь розміщується у пам’ятці архітектури національного значення – монастирі ордену тринітаріїв, які були утверджені в Луцьку у 1717 році. Ймовірно, що монастир був збудований приблизно у 1729 році.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як працює сканер для вантажівок на «Ягодині». ФОТО
Наступна новина У Луцьку з'явиться містечко-майстерня ремісників
Останні новини
Схожі новини