Яким секретам навчаються учасниці проекту «Пігмаліон 3D»?

Яким секретам навчаються учасниці проекту «Пігмаліон 3D»?

Учасниці реаліті-шоу «Пігмаліон 3D» продовжують енергійно працювати над своїми проектами.

І в процесі своєї роботи багато хто підійшов до важливого питання – делегування. Виявляється, далеко не всі завдання потрібно робити самій!

Тож як правильно використовувати цей інструмент їм розповіла бізнес-тренер, коуч Людмила Пенцак.

Сьогодні вона поділиться цим секретом також і з читачами.

«Отже, що ж таке делегування? Є цілий ряд визначень данного терміну, але ми зупинимо свою увагу на цьому. Делегування – це процесс передачі частини своїх функцій для досягнення конкретних цілей.

У чому ж причина того, що Вам як керівникам, наставникам, менеджерам складно зробити цю просту справу?

По-перше: Вас блокує страх можливої ​​не відповідності отриманого результату з очікуваним.

По-друге: Вас долає пристрасне прагнення бути співучасником всіх ключових бізнес-процесів. А також яскраве бажання зробити все самому.

По-третє: Ви переконані, що делегувати Вам просто фізично нема кому, тому що з Вами працює в основному безініціативний персонал, який просто не готовий взяти на себе виконання серйозних завдань, не кажучи вже про Ваших особисті завдання.

Щоб якось знайти ясну дорогу в цих «трьох соснах», давайте дещо прояснимо ситуацію. Що сааме можна, а що потрібно делегувати? Деякі теорії наполягають на тому, що делегувати потрібно все що можна. Інші підкреслюють той факт, що делегуванню піддаються тільки ряд конкретних функцій. Я ж рекомендую Вам звернутися до класики, а саме до «матриці Ейзенхауера», яку дуже добре пояснив на яскравих прикладах Стівен Кові у своїй книзі «7 навичок високоефективних людей».

Суть полягає в тому, що всі завдання, які Ви НЕ вважаєте найважливішими, але які є терміновими до виконання, потрібно делегувати комусь. Таким чином, у Вас звільниться значна частина часу для ефективного вирішення найнеобхідніших завдань.

Погодьтеся – що краще ризикнути і довірити частину своїх повноважень з обов'язками для досягнення цілей, які мають менший вплив на результативність бізнесу, ніж через відсутність часу не якісно підійти до ГОЛОВНОГО питання.

Важливо відзначити, що делегувати можна як:

• конкретні вузькі завдання;

• цілі процеси управління.

Правда перший варіант займає дуже багато енергії для контролю і коригування процесувиконання, що в результаті не забезпечує належної ефективності (при надмірному контролі, кількість Вашого вивільненого часу буде невелика).

Тому, для отримання більш відчутних результатів – доручати потрібно завдання, які являють собою отримання кінцевого продукту. В данному випадку, більше уваги потрібно приділити роз'ясненню критеріїв отриманого результату. Зате процес виконання не буде вимагати ретельного поетапного контролю.

А зараз я пропоную Вам ФОРМУЛУ делегування:

1.Передісторія. Якщо Ви визначилися з рішенням делегувати комусь щось, у Вас швидше за все є на це вагомі підстави. Мабуть, людина, якій Ви передоручаєте виконання того чи іншого завдання, в минулом уякось позитивно відзначився. Тому, формулюючи делегування, варто почати з цієї історії, яка закінчилася результативно. Нагадайте, своєму підлеглому про минулий позитивний досвід.

2.Комплімент. Проголошуючи передісторію, доповніть її компліментом. Підкресліть сильну рису характеру, яка допоможе в процесі виконання дорученого завдання. Нас, як керівників, ніхто ніколи не вчив робити компліменти. Ми звикли наказувати, контролювати і керувати. І не зовсім усвідомлюємо силу цього фактора

3.Віра. Дайте зрозуміти своєму підлеглому, що Ви вірите в нього, в його силу і позитивний результат поставленої Вами задачі, незалежно від рівня її складності.

4.Резерв часу. Незалежно від рівня довіри, впевненості та переконаності в якості виконання завдання, ЗАВЖДИ залишайте резерв свого особистого часу для Вашої ж підстраховки. Час на те, щоб Ви могли виправити можливі помилки або ж взагалі переробити не якісно виконану роботу. Це не означає, що Вам, незважаючи ні на що, потрібно буде вникати в усі деталі результату. Це тільки для вашого внутрішнього спокою. Якщо переробляти роботу не буде потреби, Ви будете раді вільній хвилинці і цілком зможете використовувати її ефективно», - розповіла бізнес-тренер.

Більше корисної інформації, в форматі відео, Ви можете отримати на YouTube каналі Людмили Пенцак.

Нагадаємо, другий сезон унікального в Луцьку реаліті-шоу «Пігмаліон 3D» розпочато.

Деталі перебігу подій на офіційній сторінці у Facebook та на сайті.

Слідкуйте за перебігом подій!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я сказав, що попав у катастрофу, і погас»: Шиба розповів про аварію
Наступна новина У Луцьку фура заблокувала рух вулицею. ФОТО
Останні новини
Схожі новини