Штучний інтелект, віртуальні фішки: на Modern-Expo говорили про магазини майбутнього. ФОТО

Штучний інтелект, віртуальні фішки: на Modern-Expo говорили про магазини майбутнього. ФОТО

У компанії Modern-Expo провели практичне заняття  бізнес-школи «Енергія змін», де учні креативили,  розвивали підприємницьке мислення та працювали над ідеями магазинів майбутнього.

Modern-Expo стала інноваційним спонсором проекту й охоче підтримала цю надзвичайно потрібну ініціативу, – повідомляють у прес-службі Modern-Expo.

Зазначимо, бізнес-школа вже вдруге реалізовується громадською організацією «Переселенці Криму та Донбасу» за підтримки Луцької міської ради, управління освіти Луцької міськради, обласного центру зайнятості та Волинської обласної бібліотеки для юнацтва

Учні повинні бачити приклад успішних компаній

«Саме підлітки повинні бачити приклад компаній, які настільки успішно розвиваються в Україні, що виходять на міжнародний ринок. Вони вже зараз мають розуміти, що для того, аби працювати з європейцями, зовсім не обов’язково залишати свою родину і виїздити на заробітки. Підлітки поки лише формують своє ставлення до майбутньої професії, і дуже важливо допомагати їм в цьому, підтримувати їхні бізнес-починання, показувати приклади, дискутувати і навчати», – кажуть у Modern-Expo.

Голова ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Аза Голощапова наголошує, що ідея проекту спрямовання на те, щоб навчити дітей, як заробити гроші, як вести бізнес в Україні та бути успішним.

«Дитина повинна знати, що в неї є вибір: реалізувати себе в Україні через певні навички, які можна здобути або поїхати працювати закордоном. Я зрозуміла, що деякі батьки підрізають своїм дітям крила ще в дитинстві, обмежують їх. «Це не для тебе», – кажуть. Тому й виникла ідея дати можливість дітям побачити, як можна успішно себе реалізувати в Україні», – розповіла Аза Голощапова.

Якими будуть магазини через 25 років? Версія дітей

Юним бізнесменам провели екскурсію компанією, показали офіси і виробництво. Діти були щиро вражені масштабами і тим, наскільки сучасною є компанія. Не втомлювались фотографувати та ставити запитання. Цікавились, зі скількох років беруть на роботу в Modern-Expo.

Другою частиною зустрічі стала презентація інновацій компанії та «Магазину майбутнього», проекту, який Modern-Expo готує до міжнародної виставки у наступному році. Дітям запропонували стати його співтворцями та експертами у питанні: «Якими будуть магазини через 25 років?»

«Діти спробували себе в ролі тих, хто може змоделювати магазин майбутнього. Вони  відпрацьовували креативні навики, вирішували проблеми, аналізували, працювали над створенням унікальної торгової пропозиції. Для дітей важливо, що це було практичне заняття і вони змогли відпрацювати свої ідей на прикладі Modern-Expo, – зауважила Аза Голощапова.

Зійшлись на тому, що в магазинах побільшає штучного інтелекту та віртуальних «фішок», як-от електронні каталоги і VR-екскурсії. Команда Павла Курти запропонувала ідею скляного магазину, в якому одразу видно усі товари і акції. А команда, яку представляли Вікторія Тимко та Оксана Іранек, вигадала магазин, у якому купуватимуть товари за гроші, отримані від переробки сміття.

За креатив та сміливі ідеї юних бізнесменів нагородили брендованими подарунками та книжками про бізнес.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яку небезпеку може нести хутряна ферма на Волині. ВІДЕО
Наступна новина Безпритульних собак з різних міст знаходять у Луцьку. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини